Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

17-O Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa

17-O Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa

El 17 d’octubre se celebra el Dia Internacional per a l’Erradicació de la #Pobresa, amb el repte d’assolir el primer Objectiu de Desenvolupament Sostenible, posar fi a la pobresa en totes les seves formes i en el tot món.

Les dades econòmiques d’aquests darrers mesos generen molta incertesa, després de tres mesos consecutius amb una pujada de l’IPC (Índex de Preus al Consum) del 10% i un setembre situant-se en el 9%, a més de l’augment de 2 punts de la taxa AROPE, que indica la població en risc de #pobresa, situada en el 25,9% han determinat com s’està produint una creixent desigualtat entre la població que té un nivell econòmic elevat i els que pateixen per arribar a final de mes.

Les dades de Catalunya són esfereïdores gairebé dos milions de persones viuen en risc d’exclusió i prop de 700.000 persones, en pobresa extrema. És a dir, un 26% dels catalans pateixen exclusió social, en el cas dels menors augmenta a un 32% i en les persones estrangeres un 52%.

Des de Femarec ens sumem a la necessitat d’accions polítiques concretes que tinguin en compte les mesures d’ocupació, educació, sanitat, serveis socials, etc. per fer-hi front i ens comprometem a continuar treballant per a la inserció social i laboral de les persones més #vulnerables des del programa MAIS (Mesures Actives d’Inserció per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania) i que durant l’exercici de l’any passat vam atendre a 82 persones i vam aconseguir 16 insercions laborals.

Us recomanem la lectura de diversos articles sobre aquesta temàtica publicats a la premsa per ECAS (Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social):

 


*Foto d’ ARUnsplash

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat