TALLER DE CUINA A L’HORT DE LES MORERES
Les persones participants del taller de cuina del servei Prelaboral de Femarec vam participar a un taller de cuina molt especial als Horts de les Moreres, organitzat per la nau Vila Besòs i dinamitzat per les noies de Eixarcolant.
Primer, vam escoltar una xerrada sobre les plantes aromàtiques considerades males herbes que podem trobar a l’hort (Blet blanc, verdolera, ortiga, Marialluïsa, rabanissa blanca i rementerola…) Ens van explicar per a què serveixen, com les podem reconèixer i com les podem fer servir a la cuina. Vam tenir l’oportunitat de olorar i tastar aquestes plantes, i així aprendre millor les seves propietats i els seus usos.
Després de la xerrada, vam passar a l’acció. Entre tots vam collir algunes plantes de l’hort i vam preparar dues receptes casolanes. Primer vam fer una salsa pesto amb la rementerola, avellanes, formatge i oli. Després, vam preparar una salsa hummus amb espècies de l’hort, que li van donar un gust molt especial. En acabat vam triturar tots els ingredients.
Finalment, vam tastar les dues salses que havíem fet i estaven boníssimes! Ens ho vam passar molt bé treballant junts, aprenent coses noves sobre les plantes i la cuina, i gaudint d’una activitat diferent. Sens dubte, va ser una experiència divertida i interessant.