Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2022

Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2022

La Setmana Europea de la #PrevenciódeResidus 2022 (#EWWR) amb el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea convida a tota la ciutadania a dur a terme accions de sensibilització sobre la gestió sostenible dels recursos i residus durant la darrera setmana del mes de novembre i amb l’objectiu de difondre el concepte de prevenció de residus i evidenciar el seu impacte en el medi ambient. Enguany el dia temàtic posa el focus en els teixits.

La prevenció de residus s’emmarca dins de les denominades 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar), i promouen un canvi en els models de producció i consum per disminuir la seva producció i contribuir a la protecció i conservació de l’entorn natural.

Les mesures que es proposen per assolir una reducció significativa dels residus tant en l’àmbit individual com col·lectiu se centren, per un costat, en promoure la reducció del consum, tant del que comprem com del que consumim, convertint-nos en consumidors responsables i adquirint hàbits de consum que disminueixin els residus que generem, especialment per aquells productes o materials que siguin difícils de reciclar o tinguin una petjada ambiental molt elevada.

Per un altre, la reutilització de productes i materials a fi d’allargar el seu cicle de vida abans de substituir-lo i aconseguir que materials i productes circulin de manera infinita donant-los una nova oportunitat o bé reparant i restaurant-los per ampliar el seu temps de vida i, per tant, reduir significativament el volum de residus que generem.

I finalment, el seu reciclatge, separant els residus adequadament per elaborar nous béns i materials tractant els productes que han arribat a la fi de la seva vida útil i aprofitar els materials que els componen per a fabricar-ne de nous i evitar l’ús de recursos naturals.

Amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus volem mostrar-vos les diverses accions i serveis que duem a terme des de Femarec en benefici de la cura del medi ambient i la sostenibilitat, ja sigui des del vessant propi com des del vessant d’oferir solucions que promoguin alternatives de consum responsable i de reducció de residus allargant la vida de materials i productes mitjançant la reutilització, la reparació i el reciclatge.

Si voleu conèixer més sobre aquesta iniciativa entreu al web de EWWR

 

 

 

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat