Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Aquest Sant Jordi apropem els llibres a totes les persones

Aquest Sant Jordi apropem els llibres a totes les persones

Un any més, s’acosta la data de Sant Jordi, el dia més indicat de l‘any per a apropar-nos als llibres i accedir amb ells a tot un univers d’idees, pensaments i sensacions que ens desenvolupen la ment i ens fan créixer com a persones.

Malgrat tot, encara hi ha moltes barreres que impedeixen a moltes persones la possibilitat d’accedir-hi. En aquest sentit cal destacar la tasca que duen a terme diferents iniciatives per tal d’apropar la literatura a les persones amb dificultats de comprensió.

Aquí us facilitem dues adreces on podreu trobar diversos títols publicats amb criteri d’accessibilitat cognitiva:

https://llengua.gencat.cat/ca/serveis/aprendre_catala/a-catalunya/llegiu_i_parleu_programa/lectura-facil/

https://www.lamardefacil.com/index.php/ca/

Consulteu-les i feu que aquest Sant Jordi sigui realment especial i inclusiu per a tothom!

Què és l’accessibilitat cognitiva?

Aquest terme fa referència al fet que les persones amb dificultats de comprensió puguin accedir a la informació, comprenent-ne el significat, i utilitzar-la de forma còmode i fàcil. L’accessibilitat cognitiva ha de garantir l’accés universal a tota la informació que tenim al nostre abast.

Aquest tipus d’accessibilitat és el més desconegut, tant per la societat com per l’Administració, ja que avui dia encara hi ha moltes barreres que dificulten l’accés d’aquestes persones en molts àmbits quotidians.

Femarec i l’accessibilitat cognitiva

Femarec treballa s’ha sensibilitzat des de fa temps per aquesta problemàtica i és en aquest sentit que hem posat en marxa un nou servei dirigit a entitats i institucions, que se n’encarrega d’adaptar i validar documents.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat