Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

El Dia de la Terra

El Dia de la Terra

Avui, 22 d’abril, se celebra el Dia Internacional de la Mare Terra”, fixat amb aquest nom i en aquesta data per les Nacions Unides per tal d’informar, educar i de sensibilitzar sobre el múltiples problemes que amenacen el medi ambient. Aquesta celebració es va començar a realitzar als Estats Units d’Amèrica l’any 1970 i enguany els actes s’estendran a més de 192 països de tot el món.

A la seva plana web, les Nacions Unides fan un clam per alertar de l’emergència climàtica que està duent la supervivència de molts ecosistemes a límit de la seva desaparició. El canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat, els grans incendis, la calor extrema i les inundacions tenen una relació directa amb l’activitat humana, com la desforestació, el canvi d’usos del sol, la producció agrícola i la ramaderia intensiva, la contaminació i els abocaments incontrolats als oceans.

És per això que fa una crida a no quedar-nos impassibles enfront aquest panorama desolador i ens recorda, una vegada més, que ens cal un canvi urgent envers una economia més sostenible.

En aquest sentit, ha publicat l’informe “Fer les paus amb la naturalesa” que pretén difondre d’una manera clara i fàcilment intel·ligible, el coneixement científic entorn l’emergència climàtica, la biodiversitat i la contaminació, descobrint quins són els problemes més greus i quines oportunitats existeixen per a resoldre’ls.


MediAmbient Femarec

Femarec i el medi ambient

Des de bon començament, Femarec ha lligat la seva activitat a la preservació del medi ambient, promovent serveis i accions com el servei de Recollida Selectiva i Gestió de Residus o el de Recuperació i reparació de màquines i dispositius que faciliten a les empreses la correcta gestió i eliminació dels residus, la reutilització de materials i el foment de l’economia circular.

Així mateix, també s’esforça en aplicar en el dia a dia, sistemes de treball i processos productius que incorporin protocols i tecnologies el més respectuoses i sostenibles per tal de reduir al màxim l’empremta ecològica.

En aquest sentit, i en concordança amb els objectius que marca l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible, hem incorporat a les nostres instal·lacions una planta de producció d’energia solar de 55.000 KWh de potència, una façana verda que contribueix a contrarestar les emissions de CO2, sistemes de reducció de consum energètic com il·luminació amb tecnologia LED en tot el centre, dispositius de subministrament d’aigua de baix consum, incorporació de vehicles ECO a la flota que presta els serveis de Gestió i Recollida selectiva, i la reutilització de materials i elements com mobiliari recuperat, restes d’enderrocs per a la construcció de nous murs, etc.

L’emergència climàtica és un dels reptes més grans que com a humanitat hem d’afrontar des d’ara mateix adoptant tots el canvis d’hàbits i costums necessaris per permetre a les generacions futures poder seguir gaudint d’aquest meravellós planeta que tenim.

Bon dia de la Mare Terra a totes!

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat