Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Les persones ateses pel programa Làbora creixen un 10%

Les persones ateses pel programa Làbora creixen un 10%

Malgrat la Covid-19, aquesta iniciativa municipal s’ha adaptat a la pandèmia i ha arribat a més de 6.600 persones

Les persones ateses pel Programa Làbora van incrementar-se l’any passat un 10,8% a la ciutat de Barcelona fins a assolir la xifra de 6.663. Això va ser possible, malgrat la irrupció de la Covid-19, gràcies a la capacitat d’adaptació del programa en format digital, atès que fins a 2.000 persones van ser ateses per primer cop i van tenir l’oportunitat d’iniciar alguna acció de millora competencial. Del total de persones ateses, el 67% van ser dones i el 79% tenia més de 35 anys.

El programa Làbora és un projecte de ciutat creat l’any 2015 que fomenta l’ocupació i la millora de l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat amb especials dificultats d’accés al mercat laboral. Aquest projecte de cooperació publicosocial està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i dissenyat i gestionat en col·laboració amb les organitzacions ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya) i Creu Roja Catalunya. L’any passat el consistori va destinar al programa un total de 2,96 milions d’euros dels 3,35 milions de pressupost total. La diferència entre aquests dos imports va ser aportada com a cofinançament per part de les entitats.

La situació socioeconòmica generada per la pandèmia sanitària va provocar que durant l’any passat s’experimentés una davallada del nombre de contractes que es van poder signar mitjançant el Làbora. Tot i això, fins a 1.206 persones van trobar feina per aquesta via i es van signar un total de 1.711 contractes (l’any anterior van ser 1.671 persones contractades i 2.634 contractes). Per aquest any 2021 els objectius impliquen atendre més de 7.000 persones i arribar a les 1.500 insercions laborals.

Llegeix el comunicat de La Creu Roja

Notícia via La Taula del Tercer Sector

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat