Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Nous vehicles ECO a la flota de Femarec!

Nous vehicles ECO a la flota de Femarec!

Des dels nostres inicis ara fa 30 anys, a Femarec hem apostat per la cura del medi ambient i l’economia circular.

Actualment tots els nostres vehicles disposen d’etiqueta ambiental però alguns d’ells són antics i necessiten ser renovats. Amb aquesta voluntat, tot i les dificultats derivades de la pandèmia, treballem per renovar mica en mica la nostra flota de vehicles de la secció de Gestió de Residus per tal que a la llarga tots ells acabin essent ecològics. Ara, aquests nous vehicles se sumen al primer vehicle ECO de la nostra flota, adquirit a finals de 2019, arribant a un total de tres vehicles poc contaminants que circulen pels carrers de Barcelona i arreu de Catalunya.

Els dos nous vehicles tenen l’etiqueta ECO de la DGT i ofereixen les prestacions següents:

  • Furgoneta petita: motor dual Diesel i Gas Liquat del Petroli (GLP).
  • Furgoneta gran: motor Gas Natural Comprimit (GNC).

En totes les nostres accions, i en concret amb la renovació progressiva de la flota de vehicles, vetllem per l’ecologia, la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, alhora que garantim la seguretat del lloc de treball de les persones treballadores del CET. A més, complim amb la normativa ambiental d’acord amb la Zona de Baixes Emissions de la ciutat de Barcelona.

El projecte Femarec, amb l’economia circular

Des de la nostra arribada a l’Espai Femarec, hem apostat per l’adequació sostenible de les noves instal·lacions, aprofitant al màxim les estructures i elements existents, recuperant allò malmès i reutilitzant el mobiliari en bon estat.

Una de les premisses més destacades en aquesta operació va ser l’aposta per les energies renovables i per la reducció de contaminants, en aquest sentit, hem instal·lat una planta de generació d’energia solar fotovoltaica que ens proporciona més de 55.000 kWh d’energia a l’any, que cobreixen bona part de les necessitats de consum del nostre Centre Espacial de Treball. A més, l’activitat de la planta de producció fotovoltaica permet estalviar anualment l’emissió de més de 13 TM de CO2.

També disposem d’una façana verda que permet contrarestar la generació de CO² dels nostres vehicles, a més de promoure la progressiva incorporació de vehicles ECO a la nostra flota de furgons destinats a la recollida selectiva de residus i a l’ampliació de la planta fotovoltaica per acostar-nos el màxim possible al coeficient de 0 emissions.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat