Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

La importància de la vacuna contra la Covid-19

La importància de la vacuna contra la Covid-19

Fa unes setmanes, Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, feia una crida a totes les professionals que acompanyen i donen suport a les persones del col·lectiu per demanar-los que no ho dubtin i es vacunin per lluitar en contra de la Covid-19.

En la seva nota de premsa, Dincat manifestava que la vacuna és científicament segura i efectiva i demanava el compromís ètic i professional de les treballadores que atenen a persones vulnerables, per acabar amb el virus i recuperar la normalitat de forma segura.

A més, Dincat també demanava a l’administració pública accelerar el procés de vacunació, no només en els espais residencials, sinó, també, entre totes les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment nens petits, que en molts casos tenen associades altres patologies que els fan més vulnerables a l’hora de contraure la Covid-19, familiars que els cuiden i professionals que els acompanyen.

Quines són les vacunes que s’estan administrant?

Actualment, tal i com s’informa des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, dins del marc de l’estratègia europea de vacunes, que preveu acords de compra anticipada, s’ha arribat a convenis amb sis empreses farmacèutiques (Oxford/AstraZeneca, Sanofi/GSK, J&J/Janssen, Pfizer/BioNTech, CureVac i Moderna/Lonza) per a la compra de vacunes contra la COVID-19 una vegada s’hagi demostrat que són segures i eficaces. A més, se segueixen negociant acords amb Novavax.

De moment, ara per ara, són tres les vacunes que s’estan subministrant a la Unió Europea, aprovades per l’Agència Euripea de Medicaments (EMA): Pfizer/BioNTech aprovada el 23 de desembre de 2020; Moderna/Lonza, aprovada el 6 de gener de 2021 i Oxford/AstraZeneca, aprovada el 29 de gener.

S’espera que en els següents mesos noves vacunes s’aprovin i es comencin a administrar: la més imminent és la vacuna de J&J/Janssen.

Adjuntem un quadre resum comparatiu de les vacunes aprovades a dia d’avui proporcionat per Salut, amb tota la informació corresponent.

vacunes covid

Femarec es vacuna!

Des de Femarec ens unim a la campanya de Dincat, fermament convençudes de la necessitat urgent de vacunar les persones més vulnerables i aquelles que les atenen, per tal de combatre el virus i retornar a la normalitat el més aviat possible. Aquesta acció és una responsabilitat individual de cada persona que contribueix al bé comú. És per aquest motiu que ens posicionem totalment a favor de la vacuna i instem a l’Administració, de la mateixa manera que Dincat, a accelerar-ne el procés.

Al mateix temps, volem treballar per desmentir totes aquelles afirmacions falses que generen mites en contra de la vacunació, com, entre d’altres: si em poso la vacuna, m’infecto de Covid-19? És menys fiable aquesta vacuna que d’altres? La vacuna és menys segura perquè s’ha desenvolupat més ràpid? La vacuna pot afectar la fertilitat o modificar l’ADN? En aquest article us ajudaran a desmentir-los.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat