Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’Espai Femarec, una mirada al futur

L’Espai Femarec, una mirada al futur

El projecte Femarec va néixer un 23 d’agost de l’any 1991, com una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre que treballa per a la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió. Femarec sorgeix amb la voluntat de construir una societat més justa, solidària i respectuosa amb la diversitat. Per aconseguir-ho, des dels nostres inicis hem apostat per fórmules de lluita contra l’exclusió, eficaces i sostenibles, que permetin aportar noves propostes d’integració social, laboral i cultural per aquelles persones que es troben en situació de marginació o en un alt risc d’estar-ho, per tal d’assegurar-ne una atenció sistematizada i de qualitat. Aquesta tasca s’ha vinculat des del seu començament amb la promoció d’accions de preservació i cura del medi ambient.

Des de 1991, FemFutur

El carrer Rabassa del barri de Gràcia va ser on Femarec va instal·lar el seu primer local. Amb els anys i l’increment de serveis i projectes d’inserció, el projecte va anar creixent progressivament fins arribar a tenir tres centres en diferents barris de Barcelona: les oficines centrals a Gràcia, el centre de DPCH al carrer Sardenya i el Centre Especial de Treball (CET) al carrer Maresme. A les acaballes del 2018, a Femarec ens vam veure abocats a abandonar les instal·lacions del CET perquè ens feien fora com a conseqüència del pla del 22@, que implicava un canvi d’usos del districte. Amb la crisi de 2008, aquest procés es va veure endarrerit però, deu anys més tard, amb la reactivació del pla ens van comunicar que en cin mesos habíem de marxar dels locals que teníem llogats al carrer Maresme. Aquesta situació va amenaçar els llocs de feina de les 150 persones especialment vulnerables que treballaven al CET, així com totes les accions de formació que allà s’hi feien.

Una oportunitat per renéixer

No obstant, vàrem fer de la necessitat una oportunitat i, sense deixar de dur a terme la nostra feina del dia a dia, vàrem aconseguir trobar i adequar un recinte industrial al barri del Bon Pastor sense cap altre ajut que les nostres pròpies capacitats. El que, a més a més, va suposar que també es traslladessin en aquest espai la resta de centres i que 30 anys després del seu naixement, ara puguem estar tots els equips de l’entitat junts.

L’Espai Femarec ens ha permès créixer en metres quadrats, hem passat a 15.000m2, tots ells destinats al nostre projecte sociolaboral, mediambientalment útil.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat