Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’encaix de l’orientació professional en el mercat laboral actual

L’encaix de l’orientació professional en el mercat laboral actual

Els canvis personals, socials, culturals i econòmics que vivim les persones al llarg de la nostra vida ens demanen un encaix continuat amb el nostre entorn. Sorgeix, d’aquesta manera, la necessitat d’una formació en totes les etapes que faciliti l’ajust per adaptar-nos a aquest entorn canviant i exigent, on certes ocupacions estan desapareixent, d’altres pateixen canvis importants i algunes altres encara no s’han creat. Davant d’aquesta nova realitat, cal dur a terme una orientació professional i personal que identifiqui les capacitats, motivacions, experiències, interessos, potencialitats i mancances de les persones per tal de desenvolupar totes les aptituds i habilitats que l’ajudin a construir el seu itinerari formatiu o de transció al mercat laboral. Aquesta situació fa que algunes persones treballadores, d’edats i perfils diversos, ocupades o desocupades, s’adonin de la necessitat de conèixer de primera mà quines són les demandes del mercat laboral o del seu sector i busquin una orientació laboral adequada i de qualitat que afavoreixi la seva adaptació a possibles transformacions futures, ja siguin des de la vessant més normativa, tecnològica, mediambiental, entre d’altres.

Fruit d’aquesta necessitat els itineraris professionals i formatius són l’instrument bàsic per a l’adquisició d’eines i recursos per a la presa de decisions sobre la trajectòria i l’objectiu professional. El programa Projecta’t d’orientació i prospecció professional és una eina clau per adequar la qualificació professional a les demanes laborals que estan canviant constantment, ajudant a les persones a treure el seu potencial i acompanyar-les en el seu procés d’adaptació envers els canvis del propi mercat o del lloc de treball, ja sigui per millorar professionalment o canviar de sector o d’ocupació. I, sent imprescindible, oferir a les persones diverses portes d’accés i professionals que tinguin coneixement de tots els recursos disponibles al seu abast i l’acompanyin a definir l’itinerari més adequat segon el perfil de cada persona.

Femarec, des de 1994 ofereix serveis d’orientació professional a través d’una metodologia innovadora i un ampli ventall de cursos de diversos àmbits professionals tant en modalitat presencial com online. Durant aquests gairebé 30 anys hem realitzat més de 15.000 cursos per prop de 200.000 persones, treballant per detectar quin aspectes dificulten o faciliten la millora de les competències socials i professionals de les persones ateses, acompanyant-les en tot moment cap a l’assoliment dels seus objectius.

Truca’ns al 93 243 72 72 o escriu-nos a dpch@femarec.cat i t’informarem de com l’orientació professional pot fer-te avançar!

Programa Projecta’t. Fons de finaçament públic. Amb el suport de:
Orientació

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat