Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

El Tercer Sector alerta que sense pressupostos perillen les polítiques socials per acabar amb la pobresa i les desigualtats

El Tercer Sector alerta que sense pressupostos perillen les polítiques socials per acabar amb la pobresa i les desigualtats

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, de les quals Femarec forma part, lamenten que, una vegada més, la inestabilitat política tindrà un impacte directe en les persones en situació de vulnerabilitat, les principals perjudicades; les entitats socials que les estan atenent i acompanyant, gairebé dos milions de persones a Catalunya, i en les persones treballadores. “És impossible desenvolupar i consolidar les polítiques socials de lluita contra la pobresa, l’exclusió i les desigualtats amb legislatures tan inestables i curtes com les dels darrers anys“. A més, considera que, sense nous pressupostos, s’ha perdut una oportunitat per avançar en la garantia dels drets socials, la sostenibilitat de les entitats i l’equiparació salarial de les treballadores.

La Confederació i la Taula afirmen que la decisió d’avançar la finalització de la legislatura, just quan s’havien de consolidar determinades polítiques i mesures que són clau, és un desencert. “En alguns casos, tornem a la casella de sortida i, en d’altres, quedaran aturades durant mesos. Mentrestant les condicions de vida de la ciutadania empitjoren i les entitats socials han de continuar donant-hi resposta“. De cara a l’escenari postelectoral, les dues capçaleres destaquen que tota la feina que s’ha portat a terme fins ara s’ha fet des del consens i confien que, en el moment d’iniciar la legislatura, es pugui reprendre tot aquest treball per avançar el més ràpidament possible a favor del bé comú.

La Taula del Tercer Sector Social i La Confederació adverteixen que, a causa d’aquest avançament electoral, estan en risc o decauen nombroses iniciatives i normatives de reforç del sistema de drets i protecció social, destinades a persones en situació de vulnerabilitat, però també de reconeixement i enfortiment del tercer sector. Algunes d’elles són el traspàs de la gestió de l’ingrés mínim vital a Catalunya, l’Estratègia de Lluita contra la Pobresa Infantil, la proposició de llei per erradicar el sensellarisme, la proposició de llei per modificar la Renda Garantida de Ciutadania i el projecte de llei de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària, entre altres.

Recorden que tampoc es podrà portar endavant mesures de reconeixement i enfortiment del sector, com la llei del Tercer Sector Social, la llei d’instruments de provisió del sistema públic de serveis socials i la llei de l’Economia Social i Solidària. “Si decau la possibilitat de revisar la Cartera de Serveis Socials i els escandalls dels seus costos, es perd l’oportunitat d’avançar cap a l’equiparació salarial de les treballadores del sector amb les treballadores de la funció pública, un fet que pot resultar un fort retrocés per al sector, donat que som els garants dels drets de totes les persones en situació de màxima vulnerabilitat social” afegeixen.

Podeu consultar quins projectes i normatives que impacten directament en les persones quedaran afectats sense els pressupostos en aquesta nota de premsa.

Nota de premsa via Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i la La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya. 

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat