Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

El salari de les dones amb discapacitat és un 13% inferior a la resta de treballadores

El salari de les dones amb discapacitat és un 13% inferior a la resta de treballadores

Les dones amb discapacitat intel·lectual en l’àmbit laboral pateixen una doble discriminació: per raó de gènere i per la seva discapacitat. El seu salari anual és de 20.193 euros, un 13% inferior a la resta de treballadores sense discapacitat, que és de 23.255 euros segons exposen en aquest article del Diari de La Discapacitat.

Són dades de l’Enquesta Anual d’Estructura Salarial 2021, darrera actualització de l’INE en aquesta matèria, que han estat recollides per l’Observatori sobre Discapacitat i Mercat de Treball de la Fundació ONCE, Odismet.

La bretxa salarial de gènere també va augmentar el 2021. Les dones amb discapacitat tenien salaris inferiors (10,3%) en comparació als homes amb discapacitat que anualment van percebre un sou de 22.520,2 euros.

El tipus de discapacitat, el seu grau, el tipus de contracte o l’edat són algunes de les variables que també influeixen en el nivell salarial de les persones amb discapacitat.

Segons un comunicat que va emetre dimecres el Comitè Español de Personas con Discapacidad (CERMI) amb motiu del Dia Europeu de la Igualtat Salarial, que se celebra el 22 de febrer, les dones amb discapacitat intel·lectual són les que pateixen més discriminacions en l’àmbit laboral i, per tant, tenen més possibilitats d’estar en situació de pobresa o risc d’exclusió social.

Oportunitats laborals per posar fi a bretxa salarial

Des de Femarec fa més de 30 anys que lluitem per posar fi a la bretxa salarial entre homes i dones. Des del nostre Centre Especial de Treball hem generat oportunitats laborals per a més de 150 persones amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu que puguin treballar en igualtat de condicions sense discriminació per raó de gènere i tinguin la possibilitat de créixer i desenvolupar-se professionalment.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat