Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

El Departament de Drets Socials col·labora amb Femarec durant 2022

El Departament de Drets Socials col·labora amb Femarec durant 2022

Gràcies a la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Femarec ha pogut donar continuïtat a diversos projectes durant l’any 2022, en el marc de la convocatòria ordinària de subvencions per un total de tres projectes biennals com han estat el Servei d’Integració Sociolaboral (SISL), Fer-se gran i Dona’t.

Servei d’Integració Sociolaboral (SISL)
Gràcies al suport del Departament de Drets Socials, el Servei d’Integració Sociolaboral (SISL) adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual i/o alteracions conductuals que, per diversos motius, no es troben en condicions d’accedir directament al mercat laboral ni d’afrontar de manera autònoma la integració sociolaboral, ha pogut ajudar a aquestes persones a adquirir, recuperar i/o mantenir les habilitats i capacitats relacionades amb la inserció laboral. A més, treballar les competències transversals com les habilitats de relació interpersonal.

Fer-sa gran
La totalitat de les persones treballadores del CET tenen discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever, col·lectiu que envelleix més de pressa que la resta i que pateix abans els canvis que dificulten continuar treballant amb la mateixa eficiència. No obstant això, l’activitat laboral els és indispensable, ja que es constitueix com l’eix central del seu procés de socialització. Per això, cal treballar per pal·liar certs efectes de la vellesa.
El Fer-sa gran engloba un programa d’actuacions transversals i complementàries a l’activitat laboral de les persones usuàries, així com un seguiment individual que tingui especial cura del seu procés d’envelliment que, en qualsevol cas, les ajudi a arribar a l’edat de prejubilació en bones condicions i amb un bon rendiment laboral.

Dona’t
El programa Dona’t ha ofert atenció a un total de 16 dones durant aquest 2022, que han patit algun tipus de violència de gènere i/o que es troben en situació greu de vulnerabilitat a causa de la violència viscuda o bé que es troben en situació de risc de patir-ne, que estiguin o hagin passat per un procés socioterapèutic i que necessitin culminar el seu procés mitjançant un acompanyament que les permeti accedir al mercat laboral.

Inserció sociolaboral amb Femarec
A Femarec treballem des de 1991 per a la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en situació de vulnerabilitat, en especial amb persones que pateixen discapacitat intel·lectual i especials dificultats. Si voleu conèixer tot el projecte de la nostra entitat, us convidem a entrar aquí

 

Projectes subvencionats pel Departament de Drets Socials

Socials

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat