
HOTR0208
Amb Certificat Professional
OPERACIONS BÀSIQUES DE RESTAURANT i BAR
(Nivell 2)
DURADA: 290 h.
- Teoria: 210 hores (Combinació de teòrica i pràctica)
- Pràctiques en empreses: 80 hores.
SORTIDES PROFESSIONALS
- Ajudant de cambrer/a
- Ajudant de bar
- Auxiliar de col·lectivitats
- Treballador/a de petit establiment de restauració

- Servei bàsic de restaurant i bar
- Aplicació de normes i condicions higièncio sanitàries en restauració
- Manipulació d’aliments
- Neteja de les instal·lacions
- Ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el preservei
- Funcions i perfil d’un cambrer/a
- Zones d’un restaurant
- Maquinària de restauració
- Mobiliari
- Eines i utensilis
- Perfils professionals
- Preparació dels estris i elements necessaris pel preservei
- Muntatge i preparació de taules
- Muntatge d’aparadors, bufets i de taules segons esdeveniments
- Servei bàsic d’aliments i begudes i tasques de post servei en el restaurant
- Atenció al client
- Gestió de queixes i reclamacions
- Portar plats a mà i amb safata
- Obrir ampolles de vi, refrescos d’ampolla de vidre.
- Servir cervesa i canvi de barril
- Desembarassar residus i neteja del local
- Aplicació de normes i condicions higièncio sanitàries en restauració
- Aprovisionament, begudes i menjar ràpid
- Aprovisionament i emmagatzematge d’aliments i begudes en el bar
- Inventari
- Documentació administrativa
- Col·locació de productes i càrrega de neveres
- Tancament de caixa i TPV
- Preparació i servei de begudes i menjar ràpid en el bar
- Servei de cafeteria: cafès i infusions, xocolata calenta
- Servei de begudes
- Preparació de les principals begudes alcohòliques
- Preparació de begudes no alcohòliques i batuts
- Preparació d’entrepans freds i amanides
- Tapes i aperitius
- Entrepans calents i guarnicions
- Aprovisionament i emmagatzematge d’aliments i begudes en el bar