Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Consells per reduir el nostre impacte ambiental generant menys residus

Consells per reduir el nostre impacte ambiental generant menys residus

Intentar reduir el nostre impacte ambiental generant menys residus, reutilitzant, o reciclant correctament, de vegades pot semblar complex i difícilment assumible. A Catalunya generem de mitjana 1,36 kg de deixalles per persona cada dia! És a les nostres mans canviar alguns dels nostres hàbits de consum i és nostra la responsabilitat consumir de manera més respectuosa amb el nostre entorn.

Exemples quotidians que podem adoptar en el nostre dia a dia com ventilar les habitacions no més de 15 minuts per tal de no malbaratar l’energia d’escalfar-les. Posar dins la cisterna del vàter una ampolla plena d’aigua o sorra per reduir la despesa d’aigua en cada evacuació. Optar per productes d’higiene personal a granel, reduint significativament els envasos gràcies a la reutilització. Triar la dutxa per sobre del bany, tancar les aixetes mentre rentem les dents, els plats o la roba. I sobretot, assegurar-nos abans de sortir de casa de no deixar carregadors endollats i electrodomèstics en mode repòs. Un bon consell per millorar els nostres hàbits de consum és preparar racions ajustades a cada àpat. Una bona idea és començar fent un menú setmanal i, a partir d’aquest, fer un llistat per no comprar més del necessari i minimitzar el malbaratament alimentari. Separar correctament els residus i escollir, sempre que sigui possible, l’ús d’envasos reutilitzables, com ara el vidre. Porteu l’oli usat dins d’una ampolla de plàstic reutilitzada a la deixalleria, l’oli de cuina es recicla per a la producció de biodièsel, un combustible menys contaminant que els combustibles fòssils. I la pròxima vegada que bullis aigua, no la llencis! Un cop refredada la pots fer servir per regar les plantes.

Optar per anar caminant, en bicicleta o transport públic sempre que sigui possible, reduint les emissions de CO₂. Revisar els termòstats i adaptar la calefacció a 20° i l’aire condicionat a 25°. Utilitzar la comunicació digital necessària, ja que aquesta consumeix menys, però consumeix, i per tant cal que repensem la necessitat d’aquell correu o whatsapp. Promoure els contenidors de reciclatge a casa, a la feina o al centre d’estudis.
Fomentar l’ús d’envasos reutilitzables i més sostenibles. De casa l’ampolla o la tassa evitant els gots de plàstic d’un sol ús, i la carmanyola, l’embolcall i els coberts reutilitzables, els podem fer servir centenars de vegades. Per anar a comprar, cal portar cistell, bosses de fil lleugeres per verdures i fruites, bossa de tela pel pa, carmanyoles, o envasos per la carn o el peix, evitant les safates de porexpan i el paper film. Sempre que puguem posem els productes directament al cistell. A Barcelona llencem prop de 32.000 tones de bosses de plàstic cada any, representant el 5% del pes de les deixalles. Comprar a granel redueix considerablement els nostres residus!

S’apropen uns dies descans i és un bon moment per aturar-nos i repensar quins petits gestos som capaços d’adoptar, hem de ser conscients, que els recursos naturals són limitats i és la nostra responsabilitat consumir de manera més responsable amb l’entorn.

Femarec i el medi ambient 
Des de Femarec som molt conscients de la situació d’emergència climàtica en la qual ens trobem, i de la necessitat de prendre consciència de la responsabilitat individual i col·lectiva que tenim tots plegats i cadascuna de les nostres actuacions per tal d’aconseguir revertir aquesta situació. El nostre compromís va més enllà dels serveis de recollida, gestió de residus i reparació de maquinària que oferim a empreses i entitats, actuant directament per minimitzar la petjada ecològica que genera la nostra activitat i assumint els objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat