Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Barcelona commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Barcelona commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 3 de desembre de l’any 1992, i des d’aleshores se celebra arreu del món.

Amb el lema ‘Som diversitat. Construïm Barcelona’ es reivindiquen els drets de les persones amb discapacitat i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i els diferents agents de la ciutat es comprometen a continuar treballant en la promoció de l’accessibilitat per aconseguir una ciutat cada vegada més inclusiva per a tothom.

L’efemèride se celebrarà, entre altres, amb un acte central el divendres 1 de desembre a les 16.30 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte comptarà amb la conferència ‘Reptes i oportunitats de la intel·ligència artificial per a les persones amb discapacitat’ a càrrec de Francisco Bariffi, doctor en Dret Internacional dels Drets Humans.

L’esdeveniment, obert a la ciutadania, disposarà de subtitulació en pantalla, interpretació en llengua de signes i servei d’assistència personal.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat també se celebrarà a tots els districtes de la ciutat amb activitats accessibles de tota mena. La ciutadania podrà participar en les flashmobs inclusives i gaudir d’espectacles teatrals i de dansa, espais de diàleg i debat, exposicions, tallers, concerts i activitats de sensibilització.

Cal dir que el telenotícies vespre del dia 3 estara produit i presentat per persones amb discapacitat.

Com altres celebracions, alguns participants del servei de Prelaboral i del SISL anirem el dissabte 2/11/2023 a La Villarroel (sala de teatre) a conèixer a en Marc que ens fa un repàs de la seva vida, en format monòleg, on apareixen vivències i anècdotes de primera mà vistes i viscude/s des de la perspectiva d’una persona amb diversitat funcional. Totes elles explicades en clau d’humor, aspecte que caracteritza el personatge i amb una clara pretensió de conscienciar vers la diversitat. Gràcies a Apropa Cultura l’entrada per veure l’obra de teatre ens ha sortit molt bé de preu.  

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat