Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’Ajuntament de Barcelona dona suport al projecte En Clau de Dona de Femarec

L’Ajuntament de Barcelona dona suport al projecte En Clau de Dona de Femarec

En el marc de la Convocatòria “Feminització de la pobresa i la precarietat 2016-2024 a la ciutat de Barcelona”, l’Ajuntament de Barcelona ha donat suport al servei En Clau de Dona de Femarec, que ofereix atenció a 12 dones en situació d’atur, que han patit algun tipus de violència de gènere i/o que es troben en situació greu de vulnerabilitat, que estiguin o necessitin un procés soci terapèutic i que necessiten culminar el seu procés mitjançant un acompanyament per les permeti accedir al mercat laboral.

La missió del programa és construir un pont que possibiliti a la dona enfortir la seva identitat professional, potenciant les seves capacitats i promovent la iniciativa i el pensament crític, transformant així el seu context i aconseguint la integració sociolaboral. Amb la millora de la seva ocupabilitat, s’incideix de manera directa en l’afectació que generalment implica la pròpia situació d’atur, especialment quan no es troben les eines o recursos personals per canviar-la i això afecta directament els diferents àmbits de la seva vida provocant malestar, frustració i ansietat.

Inserció sociolaboral per a dones a l’atur en situació o risc de violència de gènere

El projecte, que es va iniciar al setembre de 2020, ha tingut una durada de dotze mesos. Va iniciar-se amb una fase d’acollida i valoració i ha treballat diverses activitats a través de dos itineraris: integració sociolaboral i integració sociocomunitària.

Durant tot aquest temps, s’han dut a terme diverses accions tant de l’itinerari d’integració sociolaboral com del d’integració sociocomunitària, a través de les quals s’ha treballat per apoderar la persona competencialment, capacitant-la pel mon laboral i la recerca de feina, formant-la, acompanyant-la i connectant-la amb l’entorn productiu. Tot això, amb la metodologia de les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement (TAC) i la combinació de la presencialitat i la virtualitat en els nostres programes.

Amb el projecte En clau de Dona, s’ha aconseguit una inserció laboral del 66,66% entre les participants d’En Clau de Dona, aconseguint inserir 8 dones al mercat de treball del total de les 12 participants del programa.

Femarec i la inserció sociolaboral

Des de 1991, Femarec es dedica a facilitar la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social per diverses raons: atur, immigració, discapacitat, trastorn mental, dones, joves entre d’altres. L’entitat ha atès més de 45.700 persones d’aquests col·lectius en aquests 30 anys de trajectòria, inserint-ne més de 13.500 al mercat laboral. A més, Femarec ofereix serveis a les empreses a través del Centre Especial de Treball, que dóna feina estable al voltant de 140 persones amb discapacitat i especials dificultats.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat