Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’Ajuntament de Barcelona dona suport al projecte ILMO de Femarec

L’Ajuntament de Barcelona dona suport al projecte ILMO de Femarec

Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) la taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat és del 28%. En total, les persones ocupades amb discapacitat són 91.400, el que equival a una davallada de 2.100 persones respecte anys anteriors. La taxa d’atur entre el col·lectiu amb discapacitat és del 20,6%, 2,6 punts menys que el 2020 i 9,2 punts per sobre de la taxa de les persones sense discapacitat. En xifres absolutes, les últimes dades mostren que a Catalunya hi ha 23.600 persones aturades amb discapacitat, una reducció de 4.700. A través del Servei d’Inclusió Laboral de persones amb discapacitat al Mercat Ordinari (ILMO) s’ofereix a les persones participants acompanyament en el procés d’inclusió laboral en el mercat ordinari a través de diverses accions, com ara facilitar la participació en ofertes de la borsa de treball de Femarec.

Des de la nostra entitat i dins del projecte ILMO, guiem les persones de forma individualitzada, i amb una alta qualitat, amb l’objectiu d’aconseguir la seva inserció laboral mitjançant l’empoderament, l’autonomia i la reducció de barreres d’accessibilitat en els processos d’inclusió en el mercat ordinari. Treballant per aproximar a les persones participants del servei ofertes de feina en empreses amb responsabilitat social. Des de l’equip de prospecció s’estableixen sinergies amb el sector empresarial per promoure la contractació de persones amb discapacitat, al mateix temps, les persones tècniques que acompanyen en aquest procés d’orientació laboral treballen de forma continuada per realitzar l’encaix entre les ofertes i les persones participants en el servei  d’orientació i inserció laboral.

El Servei d’Inclusió Laboral de persones amb discapacitat al Mercat Ordinari (ILMO) ha estat possible gràcies a l’Ajuntament de Barcelona, i en concret a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que han donat suport a la nostra tasca i ens han ajudat per a la millora de l’eficàcia i l’eficiència en la gestió de la inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

Al llarg de la nostra trajectòria, hem impulsat la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i especials dificultats, generant suports i oportunitats que contribueixin a una plena inclusió social, laboral i cultural en totes les etapes de la vida com recull la Convenció de Drets de les Persones amb disCapacitat de les Nacions Unides. A més, des de Femarec oferim serveis a les empreses a través del Centre Especial de Treball, espai de producció de béns i serveis centrats essencialment en la cura mediambiental on hi treballen persones amb discapacitat intel·lectual i/o Trastorn Mental Sever.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat