Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

El dia Mundial de l’Arbre

El dia Mundial de l’Arbre

Avui, dia 28 de juny, se celebra el Dia Mundial de l’Arbre, fixat en aquesta data durant el Congrés Forestal Mundial de Roma de l’any 1969 i formalitzat el 1971 per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) amb la intenció de recordar-nos la importància cabdal que té per a la conservació de la vida al nostre planeta la cura de les superfícies arborades i els boscos.

Com és sabut, els arbres purifiquen l’aire i aporten a la natura grans quantitats de nutrients a la vegada que acullen una gran quantitat de biodiversitst. En concret:

  • Alliberen l’oxigen i transformen el diòxid de carboni (CO2) en biomassa, reduint l’efecte hivernacle.
  • Són reguladors dels cicles hidrològics contribuint a evitar inundacions.
  • Prevenen l’erosió dels sòls i afavoreixen el desenvolupament de l’agricultura.
  • Constitueixen l’hàbitat d’espècies de plantes, aus, mamífers, rèptils i amfibis.
  • A les zones selvàtiques contribueixen a formar un ambient humit.
  • Contribueixen a regular el clima i redueixen els efectes del canvi climàtic generat principalment per l’home.
  • Són una font de matèria primera per a l’elaboració de medicines, aliments, paper, combustible (fusta i carbó), fibres i altres materials naturals com suro, resines i cautxú.

És per totes aquestes raons que cal comprometre’ns activament en la seva defensa i conservació, sobretot en moment s com l’actual, on les altes temperatures i la sequera situen els nostres boscos en una situació de risc extrem d’incendis. En aquest sentit, els serveis d’emergència recomanen un seguit de consells:

  • No llençar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
  • Si es va al medi natural amb vehicle particular, aparcar bé, sense envair camins pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. S’ha d’aparcar als espais habilitats, i sempre fora de les finques particulars.
  • No llançar coets, petards, focs d’artifici, globus (com ara fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc ni a menys de 500 metres de zones boscoses. 
  • No fer barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordar que han de ser d’obra i amb mataguspires.
  • No deixar mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzar els serveis de recollida i els contenidors adients.
Espai facana verda
Una perspectiva de la façana verda instal·lada a Femarec per contrarestar les emissions contaminants que genera la nostra activitat

Femarec i la defensa del medi natural

A les instal·lacions de Femarec, i en la mesura que ens és possible, promovem la creació d’espais verds per contrarestar les emissions de gasos contaminats  i d’efecte hivernacle que la nostra activitat productiva origina. D’aquesta manera, hem instal·lat una façana verda i plantat diversos arbres que ens ajuden en la consecució d’aquest objectiu.

A Femarec creiem fermament en la necessitat de preservar el medi ambient per això, des de la nostra creació l’any 1991, procurem que totes les nostres accions i projectes girin a l’entorn de la seva defensa i conservació.

Accessibilitat