Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Apropa Cultura, una porta a la inclusió

Apropa Cultura, una porta a la inclusió

L’accés a la cultura és un dret, dignifica la persona i normalitza la seva inclusió plena a la societat. 

Amb aquesta premissa va néixer el 2006 Apropa Cultura, una xarxa inclusiva de programadors culturals que s’uneixen per a facilitar l’accés a la cultura a les persones en situació de vulnerabilitat de la mà de les entitats socials. Aquesta xarxa agrupa teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus de Catalunya i Balears que cedeixen una part de les seves localitats a un preu reduït perquè persones en risc d’exclusió social o amb discapacitat, ateses a entitats socials, puguin gaudir d’un lleure cultural de qualitat i inclusiu.

Però les iniciatives van molt més enllà, també s’organitzen activitats per fer créixer als professionals amb formacions artístiques, donant eines i avantatges especials a educadors i professionals dels centres i es dissenyen formats específics per apropar l’experiència cultural a col·lectius amb més dificultats, com persones amb alzheimer, vellesa, persones amb discapacitat intel·lectual, persones que conviuen amb un trastorn de salut mental o altres demències, etc.

Des de la seva creació Apropa Cultura a programat anualment al voltant de 2400 propostes culturals i n’han gaudit més de 375.000 persones.

Des del Servei de Salut Mental de Femarec donem molta importància a la participació de les nostres usuàries en esdeveniments culturals. És per això que ho fomentem a través de l’activitat “Lleure de cap de setmana” on els grups s’autogestionen i programen amb el suport logístic de les professionals del servei.

En aquest sentit, l’existència de la xarxa Apropa Cultura esdevé clau i essencial per a nosaltres, ja que comptem amb una amplia oferta cultural de qualitat a preus reduïts o gratuïts que ens permeten mantenir l’activitat de sortides de cap de setmana que d’altra manera seria impossible.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat