Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

<strong>Set treballadores usuàries del CET de Femarec obtenen el Certificat de Professionalitat en l’àmbit de Neteja</strong>

Set treballadores usuàries del CET de Femarec obtenen el Certificat de Professionalitat en l’àmbit de Neteja

Els certificats de professionalitat són l’instrument oficial que acredita que una persona posseeix el conjunt de competències professionals necessàries per al desenvolupament d’una activitat laboral.

Una nova oportunitat per a les persones amb discapacitat intel·lectual

Aquests s’aconsegueixen normalment a través d’una formació formal, però gràcies a un projecte impulsat per Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i entitats representatives de les persones amb discapacitat intel·lectual integrants de Dincat s’ha establert un nou mecanisme d’obtenció d’aquests títols a través de la pròpia experiència laboral o per vies no formals de formació que acreditin que la persona posseeix els coneixements i les habilitats que contemplen totes les unitats de competència que componen el certificat.

Aquesta modalitat és molt important ja que obre la porta a que les persones amb discapacitat intel·lectual, que tindrien dificultats per seguir un curs de formació reglat, puguin obtenir un títol oficial que les acredita per a l’exercici d’una activitat professional per a la qual estan totalment capacitades.

Femarec acompanya a les usuàries en l’obtenció de Certificats de Professionalitat

Set treballadores del Centre Especial de Treball de Femarec es van presentar a la convocatòria d’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides a través de la seva experiència laboral al departament de neteja.

Des del 2020, l’Equip d’Intervenció Social (EIS) de Femarec està treballant en aquesta línia per tal de donar el suport necessari per a obtenir un certificat de professionalitat.

Aquest procés consta de diverses fases:

Amb aquest procés es busca, doncs, fomentar l’autonomia laboral de les persones treballadores i aconseguir amb la seva experiència laboral, una acreditació que demostri les seves habilitats i aptituds en l’activitat professional.

No cal dir que les persones usuàries es mostren molt contentes i satisfetes de sí mateixes per haver-ho aconseguit. Aquesta fita els significa un estímul extraordinari per a seguir creixent professionalment en el seu camí cap a la plena inserció social i laboral.

Felicitats Cristina, Ricardo, Noemí, Oscar, Miriam, Judit i Cristian pels resultats!

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat