Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Sis consells per un consum responsable durant les festes

Sis consells per un consum responsable durant les festes

Les festes de Nadal són sinònim de retrobaments amb els amics, àpats amb la família, de compres i regals. En aquesta època de l’any la societat i la publicitat ens inciten a gastar de forma compulsiva, a menjar en excés i, moltes vegades, no ens parem a pensar si realment ho necessitem i què hi ha al darrere d’aquell producte. D’on ve el que estem comprant? De quina manera es produeix i quin impacte ambiental té? Què podem fer per tenir un consum responsable durant les festes?

Des de la xarxa de Barcelona Sostenible, de la qual Femarec forma part, ens recomanen una sèrie de consells per evitar generar més residus i reduir el malbaratament alimentari:

  1. És important fer una llista dels productes que necessitem per evitar comprar sense límits. A l’hora de fer regals també hem de pensar en què necessiten les persones.
  2. Regalar objectes i peces de roba de segona mà que ja no utilitzem. Apostar per l’economia circular donant una segona vida als productes que estan en bones condicions és clau per tenir cura del planeta.
  3. Embolicar els regals de manera sostenible, amb mocadors o retalls de tela.
  4. Apostar pel comerç local i de proximitat per establiments i projectes que aposten pel territori, per la justícia social i per la sostenibilitat ambiental. A PAM a PAM, el mapa de l’economia social i solidària de Catalunya podràs trobar alternatives per a un consum transformador.
  5. Evitar el malbaratament alimentari fent una llista de la compra amb el que necessitem, planificant els menús i aprofitant tot el que sobra.
  6. Adquirir joguines inclusives i sostenibles que fomentin un oci infantil diferent que incentivi la creativitat, la diversitat i l’equitat.

Aquest divendres comença la 9a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària que se celebra a Barcelona i s’allargarà fins al 29 de desembre. A la plaça Catalunya s’hi podran veure diferents projectes i productes de qualitat, de proximitat i elaborats amb condicions respectuoses amb les persones i el territori.

Enguany, està prevista la participació de cinquanta empreses i organitzacions que oferiran productes d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres productes de petit regal.

Femarec i la xarxa Barcelona Sostenible

Femarec forma part de la xarxa Barcelona Sostenible, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que pretén donar visibilitat a 1.900 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica que construeixen col·lectivament una ciutat responsable amb les persones i l’entorn.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat