Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

A Femarec ens agrada fer soroll!

A Femarec ens agrada fer soroll!

A Femarec ens agrada fer soroll. Això és el que hi deia en uns misteriosos cartells que han anat apareixent aquestes darreres setmanes a la cooperativa. Tothom en parlava, però ningú sabia de què anava la cosa. Com ja és habitual, el 14 de desembre a Femarec celebrem un esdeveniment sorpresa per a tots els treballadors per acomiadar l’any, celebrar la feina feta i agafar forces per encarar els reptes del 2024.

A primera hora del matí tothom va rebre una enganxina amb el seu nom i amb una nota musical. Alguns formaven part del grup Do, els altres del Re, Mi, Fa o Sol. Però que volia dir? Era una pista, però ningú en va saber treure l’entrellat.

Els participants de la companyia Pot Teatre van ser els protagonistes de la jornada: “S’ha acabat treballar, seguiu el soroll”, deien cantant pels passadissos. I el soroll ens va portar a tots fins a l’edifici de Femarec que col·loquialment coneixem com La Catedral.

Els actors, a través d’una acció teatral plena de sàtira i humor, van desvetllar la sorpresa: “Hem vingut a fer una batucada”. El repte era muntar un grup de percussió entre tots els treballadors de la casa amb més de 300 persones tocant a la vegada. Alguns dels personatges de l’acció teatral més pessimistes no ho veien clar, creien que tot plegat sonaria com un guirigall i que no ens en sortiríem. Però d’altres, tenien una visió més optimista: “A Femarec quan ens hi posem, som capaços d’aconseguir coses increïbles!”.

Amb l’ajuda del grup La Galeta percussió vam tenir l’oportunitat d’iniciar-nos en el món de la percussió i posar a prova les nostres habilitats musicals. Els treballadors es van distribuir de forma aleatòria en cinc grups amb instruments diferents: el surdo, el contrasurdo, la caixa, l’agogó i el tamborí. La idea era tocar un ritme, amb la seva introducció, la base, les parades i el final. Vam haver de treballar amb equip per sincronitzar-nos i tocar tots alhora, posant-hi una mica de creativitat, ritme i energia.

Per a molts era la primera vegada que tocaven un instrument de percussió, però n’hi ha d’altres que són tots uns experts. La nostra companya Raquel també toca en un grup de percussió, i vam tenir el plaer de poder seguir el ritme que porta a la sang.

 

I finalment sí, vam aconseguir vibrar tots alhora…quin moment més emocionant! Ens vam demostrar una vegada més, que som capaços de tot i que aquest 2024 continuarem fent soroll per fer valdre la feina que fem i reivindicar els nostres drets.

Per recuperar forces, vam compartir un petit refrigeri amb els nostres companys.

Us desitgem unes bones festes i un bon any nou!

Esperem que aquest 2024 res no t’aturi!

 

 

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat