Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Servei de Salut Mental de Femarec

Servei de Salut Mental de Femarec

El Servei de Salut Mental de Femarec és un dispositiu que atén de manera especialitzada a persones del Centre Especial de Treball (CET) amb problemes de salut mental des d’una perspectiva rehabilitadora, inclusiva i normalitzadora.

El principal objectiu d’aquest servei és participar del procés de recuperació de la persona per millorar la seva qualitat de vida, prioritzant el seu apoderament i participació d’aquesta i la seva família d’acord amb les expectatives pròpies. Aconseguir que les persones amb un trastorn mental tinguin una forma de vida satisfactòria és l’objectiu fonamental de la nostra estratègia d’intervenció en què treballem per:

 • Promoure i protegir la salut
 • Prevenir tant l’agreujament dels problemes de salut mental com els seus factors de risc
 • Prevenir i atendre la cronicitat
 • Oferir suport, assessorament i formació a les famílies
 • Recolzar, col·laborar i coordinar-se amb els Serveis de Salut Mental de referència, Serveis Socials i altres recursos sociocomunitaris per afavorir i articular una atenció integral que promogui els processos d’autonomia, rehabilitació i suport comunitari adaptats a les persones usuàries.

Amb l’equip multidisciplinari del servei, integrat per professionals de l’educació social, la psicologia, la psiquiatria i el treball social, es dissenya un programa d’intervenció individual ajustat a les necessitats i expectatives de la persona, ja sigui per acomplir els processos de recuperació a mitjà i llarg termini o donar resposta a demandes de suport més puntuals.

Les intervencions individuals i de suport a les famílies es basen en sis eixos d’intervenció, sis programes que es complementen amb activitats transversals i monogràfics:

 • Programa d’activitat física i salut
 • Programa de benestar emocional
 • Programa de suport al lleure
 • Programa de desenvolupament de l’autonomia
 • Programa d’atenció a la cronicitat i a l’envelliment
 • Programa d’atenció a les famílies

En aquest sentit, es preparen diferents activitats com per exemple: tallers de cuina, de música, activitats d’estimulació i rehabilitació cognitiva, relaxació i meditació, expressió creativa, ús dels mòbils i tauletes, etc.

El Servei de Salut Mental de Femarec és possible gràcies al suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

Amb la col·laboració de:

departament salut

2 Comments

 1. Claudia
  03/01/2024 at 08:27

  Buenos días, me gustaría que me llamarais y me comentarais sobre esta fundación, muchas gracias.

  1. Toni
   04/01/2024 at 07:24

   Bon dia Clàudia!

   Gràcies per interessar-te pel nostre projecte, Per a qualsevol informació més personalitzada pots trucar-nos al telèfon: 934159417 o per mail a: femarec@femarec.cat.

   Moltes gràcies!

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat