Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

El Programa d’Envelliment Saludable de Femarec

El Programa d’Envelliment Saludable de Femarec

Les persones treballadores del Centre Espacial de Treball de Femarec tenen majoritàriament discapacitat cognitiva i/o trastorn mental sever. Aquest factor s’ha demostrat com a molt determinant en el fet de provocar en elles un envelliment prematur i més accelerat que a la resta de la població.

Conscients d’aquesta situació, des de l’Equip d’Intervenció Social de l’entitat, hem dissenyat un programa d’actuacions i de seguiment, complementaris a l’activitat laboral, encaminats a detectar i alentir aquest procés de deteriorament per millorar el seu benestar físic i emocional i per tant, la seva qualitat de vida.

Aquestes activitats es realitzen dins l’horari de treball, preferiblement cap al final de la seva jornada laboral, a fi d’anar baixant les revolucions i millorar el seu descans. Es pretén treballar la fi de la seva etapa com a persones actives laboralment de manera saludable tan física com cognitivament.

El programa d’activitats engloben propostes com:

  • Actualitat i cinefòrum.
  • AVD (activitats de la vida diària).
  • Expressió plàstica.
  • Rehabilitació Cognitiva.
  • Cuina
  • Expressió corporal.
  • Altres

Actualment ens trobem en fase informativa als i les  participants de la posada en marxa d’aquest programa i de les diverses activitats que s’hi desenvoluparan per tal que les coneguin i triïn les que més els agraden.

A Femarec  acompanyem en tot moment a les persones que atenem des d’una visió global, intentant resoldre o facilitar el pas pels diferents processos vitals que es desenvolupen al llarg de tota la seva vida laboral.

 


 

Generalitat Dpt Empresa Treball 2

Aquest programa s’emmarca dins les subvencions del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya per al suport a llocs de treball ocupats per persones amb discapacitat afectades per envelliment prematur en Centres Especials de Treball.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat