Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Nou conveni entre el Govern i l’OMS per millorar l’atenció en salut mental

Nou conveni entre el Govern i l’OMS per millorar l’atenció en salut mental

El Govern de la Generalitat ha acordat un conveni de col·laboració amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a la implementació de la iniciativa Quality Rights a Catalunya.

El conveni, acordat el mes d’agost, s’emmarca dins del Pacte Nacional de Salut Mental. Té l’objectiu de millorar la qualitat de l’atenció en els serveis de salut mental i la promoció dels drets humans de les persones amb condicions de salut mental i discapacitat psicosocial, cognitiva o intel·lectual.

El conveni tindrà una vigència de 4 anys, i la Generalitat efectuarà una aportació de 150.000€ entre 2023 i 2024.

Els principals eixos del programa Quality Rights són la sensibilització i subministrament d’informació a tota la població; la informació i formació per a persones amb experiència viscuda en condicions de salut mental o discapacitats.

Altres eixos són la informació i la formació per a professionals i personal clau en l’atenció i suport a les persones i la promoció drets humans a Catalunya i l’establiment d’estàndards i l’avaluació de tots els programes, serveis i centres.

Fruit d’aquest compromís, Catalunya s’incorpora en el Grup de treball de les estratègies en salut mental a fer aportacions i experiències en el grup de l’OMS que treballa per definir les polítiques de Salut Mental en tots els Departaments d’un Govern.

Des del Departament de Presidència de la Generalitat es comprometen  a alinear els programes, serveis i centres de Catalunya amb les recomanacions dels documents i guies de la iniciativa Quality Rights. S’implementarà l’eina d’avaluació Quality Rights per facilitar-ne l’avaluació de programes, centres i serveis de Catalunya, així com de proposar els canvis necessaris en el marc legal i de contractació per possibilitar l’aplicació dels nous criteris i de l’eina i sistema d’avaluació.

Per al seguiment del desenvolupament d’aquest conveni es constituirà una Comissió de seguiment integrada per dues persones designades per la Taula del Pacte Nacional de Salut Mental de Catalunya i dues persones designades per l’OMS.

Servei de Salut Mental de Femarec

Des del 2001 Femarec compta amb el Servei de Suport i Rehabilitació en Salut Mental. Aquest servei atén els usuaris del Centre Especial de Treball (CET) amb programes personalitzats per a persones amb trastorn mental que també conserven l’activitat laboral.

Nota de premsa publicada pel Govern de la Generalitat. 

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat