Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

11 DE SETEMBRE

11 DE SETEMBRE

Avui dia 11 de setembre  té una simbologia i origen que va molt més allà de l’independentisme. L’onze de setembre va ser una derrota dels catalans front l’exèrcit borbònic en la Guerra de Successió, l’any 1714. 

L’any 1886 alguns joves catalans van celebrar un funeral en la Basílica de Santa María de la Mar ,al costat de la basílica es troba el Fossar de les Moreres, on van enterrar a molts dels defensors  de Barcelona el 1714 i on acuden molts catalans a cantar cançons populars catalanes. Per aquest motiu, l’article 8.1 de l’Estatut d’Autonomia de 2006 declara Catalunya com símbols nacionals la bandera, la festa de l’11 de setembre i l’himne ”Els Segadors”.

L’article 8.3 estableix: «La festa de Catalunya és el Dia Onze de Setembre».

 

Alguns dels actes de la Diada:

  • Ales 9:00h del matí començarà l’ofrena floral del Govern, el parlament, els partits i les entitats davant del monument de Rafael Casanova de Barcelona
  • Els actes de la Festa per la Llibertat que organitza Òmnium Cultural començaran a les dotze del migdia al passeig Lluís Companys de Barcelona i duraran tot el dia.
  • l’ANC convoca una manifestació centralitzada a Barcelona als 17.15 h.
  • A les sis de la tarda, l’esquerra independentista també es manifestarà al centre de Barcelona
  • A  les 19h començaran els concerts en què s’espera més afluència de públic. Enguany el cartell el completen Triquell, Jazz Woman i Figa Flawas, que actuaran fins a la mitjanit.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat