Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Les 10 demandes que Dincat exigeix al pròxim Govern de la Generalitat

Les 10 demandes que Dincat exigeix al pròxim Govern de la Generalitat

El pròxim diumenge 12 de maig se celebraran les eleccions autonòmiques a Catalunya. Des de Dincat,  la representant del sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya del qual Femarec forma part, han recollit les principals demandes del col·lectiu en 10 punts:

  1. Transformar el model de suports seguint la Convenció de les Nacions Unides, per garantir els Drets de les persones amb discapacitat intel·lectual
  2. Millorar el finançament de les entitats per poder augmentar, com a mínim en un 30% els salaris dels seus professionals.
  3. Acabar amb les llistes d’espera per accedir als serveis i suports per a persones amb discapacitat intel·lectual.
  4. Definir un model català per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  5. Millorar la qualitat de vida de les famílies del col·lectiu augmentant els ajuts i facilitant la conciliació.
  6. Aprovar la reforma del Codi Civil de Catalunya basat en els suports i dotar-la dels recursos adequats.
  7. Revisar el sistema de copagament per evitar situacions de pobresa a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.
  8. Impulsar la llei d’acció concentrada en favor de les entitats d’iniciativa social sense ànim de lucre.
  9. Garantir el dret a l’accessibilitat i igualtat de tracte en tots els àmbits.
  10. Incrementar els recursos pel bon desplegament de l’educació inclusiva.

En aquest enllaç podeu consultar el document complet de les demandes de Dincat als partits polítics de cara a les eleccions autonòmiques d’aquest 2024. Aquest text ha estat adaptat a Lectura Fàcil pels treballadors del Servei d’Accessibilitat Cognitiva de Femarec.

En aquestes últimes dues setmanes, Dincat també ha organitzat diferents trobades amb els partits polítics sota el lema “No Som Invisibles” per conèixer les seves propostes per millorar la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

A Femarec vam acollir la conversa dels candidats del PSC, Raúl Moreno i Elena Díaz amb l’Ernest Oliveres, treballador de Femarec amb discapacitat intel·lectual, el Ramon Vilaseca, familiar d’una persona amb discapacitat i la Carmina Marsiñach, tècnica de comunicació de Femarec.

En aquest enllaç podeu recuperar les converses del col·lectiu de la discapacitat intel·lectual amb els candidats del PSC, Junts + Puigdemont per Catalunya, Comuns Sumar i ERC.

Des de Dincat en aquest apartat de la seva web www.dincat.cat/eleccions han posat a disposició de les entitats, les famílies i les persones amb discapacitat intel·lectual diferents recursos de cara a les eleccions del 12M: la comparativa de programes, guies de participació i els programes en Lectura Fàcil d’aquells partits que els han adaptat, entre altres documents d’interès.

Aquest 12 de maig…#NoSomInvisiblesTenimVot!

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat