Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’atur incrementa tot i la creació de nous llocs de treball

L’atur incrementa tot i la creació de nous llocs de treball

El darrer mes de maig, per primer cop des de l’esclat de la pandèmia, s’han creat llocs de treball, amb 4.623 noves persones afiliades a Catalunya respecte el mes d’abril.

L’increment d’ocupació s’ha trobat especialment al sector de l’agricultura i al logístic, per donar resposta a totes les vendes online i a sectors essencials que han estat treballant durant tot l’estat d’emergència. De fet, durant el maig s’han firmat més de 100.000 contractes laborals a Catalunya, 11.500 més que a l’abril.

No obstant, durant el mes de maig ha tornat a créixer l’atur en un 3’3%, amb més de 15.000 persones treballadores en aquesta situació. Tot i que aquesta xifra és considerablement inferior als mesos anteriors (5,5% al març i 12,2% a l’abril), encara hi ha moltes persones amb contractes temporals o fixes discontinues que no s’han reincorporat a les seves feines del sector turístic o de serveis.

Les xifres dels ERTO

Cal tenir en compte que les persones treballadores afectades per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) no modifiquen les xifres de l’atur ni tampoc les d’afiliació a la Seguretat Social. Aquestes dades no compten com a desocupació i continuen sent persones afiliades. Per tant, no afecten ni positivament ni negativa a aquestes xifres.

Cursos per a persones desocupades a Femarec

Femarec treballa per la inserció laboral des de 1991. Tenim una extensa experiència en la formació per a persones en situació d’atur i durant gairebé tres dècades hem ajudat a més de 10.000 alumnes a trobar feina. A més, tots els cursos de Femarec estan 100% subvencionats per la col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat