Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Activem Catalunya, un portal informatiu sobre les mesures de recuperació econòmica i social del coronavirus

Activem Catalunya, un portal informatiu sobre les mesures de recuperació econòmica i social del coronavirus

La Generalitat de Catalunya ha estrenat un nou portal web, Activem Catalunya, per informar sobre les noves mesures de recuperació econòmica i social com a conseqüència de la Covid-19.

A Activem Catalunya s’hi pot trobar tota mena d’informació: ajuts per pal·liar la crisi, preguntes més freqüents, explicació de les fases del desconfinament (què es pot fer en cada fase, en quina fase es troba la nostra regió sanitària, a quina regió sanitària pertanyem), quines mesures i ajuts s’activaran properament, com evolucionen els indicadors de l’economia catalana, així com els diversos canals informatius que la ciutadania té a la seva disposició.

Catalunya, entre la fase 2 i la fase 3

Catalunya va entrar el 4 de maig en la primera fase, la zero o preparatòria, de les 4 que preveu el Pla per a la transició cap a una nova normalitat. Actualment, aquest procés de desconfinament, gradual i asimètric, situa el territori català entre la fase 2 i la fase 3 en funció de les regions sanitàries.

A Barcelona ens trobem a la fase 2, fet que implica que poden haver trobades de fins a 15 persones, tant a casa com a l’espai públic. Desapareixen els límits horaris, excepte l’esport (10 a 12h) i el de les persones majors de 70 anys (19 a 20h).
Els bars, restaurants i comerços poden obrir amb un 40% de l’aforament. Es pot anar a la platja en grups de fins a 15 persones  i fer turisme de natura en grups de fins a 15. Les piscines poden obrir amb un aforament del 30%.
Pel que fa a l’oci, els cinemes, teatre, monuments i d’altres espais culturals poden obrir amb restriccions del 30% de l’aforament.

Es preveu poder passar la propera setmana a la fase 3, on desapareixeran totes les franges horàries i les trobades podran ser de fins a 20 persones.
Els comerços podran obrir sense límit de superfície, sempre que no se superi la meitat de la capacitat. Els bars i restaurants podran servir a l’interior i a la barra amb la meitat de capacitat i les discoteques podran obrir amb un terç de l’aforament. Les terrasses, al 75%.
Pel que fa a l’oci, cinemes, teatres i auditoris, monuments i biblioteques poden obrir amb la meitat de capacitat. Els gimnasos, amb restriccions del 50%, poden fer classes dirigides.

Femarec i la crisi del coronavirus

En aquest context, Femarec no s’ha aturat. S’han garantit serveis mínims, amb personal que no ha deixat d’assistir presencialment al nostre centre i la major part de les persones treballadores que segueixen teletreballant des de casa.
Actualment, seguim atenent-vos al nostre telèfon habitual (93 243 74 74), així com als diversos correus electrònics dels nostres departaments. El nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 8 a 15h i els divendres de 8 a 16h.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat