Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Femarec presenta la memòria d’activitats 2020 a les persones sòcies i patrones

Femarec presenta la memòria d’activitats 2020 a les persones sòcies i patrones

Aquesta setmana hem celebrat a Femarec l’Assamblea General Ordinària de socis i sòcies de la cooperativa, el passat dilluns 28 de juny, i la Junta de Patrons de la Fundació, el passat dimarts 29 de juny.

L’Assemblea General Ordinària de socis i sòcies i la Junta de Patrons serveixen per presentar els resultats obtinguts durant el darrer any i també plantejar les properes accions de l’entitat i debatre sobre els reptes de futur.

El 2020, un any marcat per la Covid-19

El 2020 ha estat, sens dubte, un any completament marcat per la pandèmia i la crisi sanitària derivada de la Covid-19.

L’activitat de Femarec no s’ha aturat del tot en cap moment de l’any. Des de l’inici de la pandèmia i durant els mesos de confinament, la nostra oferta de serveis i de producció s’ha vist afectada de manera important pel tancament generalitzat de l’activitat econòmica que ha viscut la societat. Aquest fet ha suposat com a conseqüència uns resultats sensiblement més baixos que en anys anteriors.

A Femarec però, el més important són les persones. Per això s’ha fet un gran esforç per mantenir i protegir tots els llocs de treball i no fer tampoc cap ERTO i en transformar en un temps rècord llocs de treball presencials en teletreball i implementar la digitalització de la formació i l’atenció social per tal de seguir prestant els nostres serveis amb totes les garanties de salut i de seguretat.

Un esforç de transformació i innovació que ha donat els seus fruits i que contribuirà de manera decisiva per encarar amb més garanties d’èxit els propers anys.

A través de la nostra memòria d’activitats, s’explica com la pandèmia ha afectat a cada departament en particular i quins passos s’han seguit per tal de fer-hi front.

L’any 2020 en xifres

A continuació, exposem algunes de les dades destacades de Femarec l’any 2020:

  • 287 persones treballadores
  • 145 persones amb discapacitat i/o especials dificultats
  • 76 persones amb TMS ateses al Centre de Dia de Salut Mental i al Servei Prelaboral
  • 9 serveis a les empreses
  • 11 serveis i projectes d’inserció a les persones
  • 197 accions formatives realitzades
  • 1.709 persones en situació de vulnerabilitat ateses
  • 247 insercions al mercat laboral
  • 4.615 persones professionals requalificades
  • 2.277 tones de residus gestionades

Una mirada al futur

De les dificultats viscudes durant la pandèmia n’hem après, i molt. Un cop més, de la necessitat i l’adversitat n’hem fet oportunitat. Moltes de les accions implementades durant el 2020 com a conseqüència de les exigències del confinament seguiran estant presents a Femarec, sigui quina sigui la situació sanitària a partir d’ara.

D’una banda, les mesures de protecció en matèria de seguretat i salut, que ens han obligat a reorganitzar els espais, ens han permès optimitzar molt més les nostres instal·lacions. D’aquesta manera, moltes de les mesures i disposicions organitzatives implementades les més enllà de la pandèmia.

A més, la incorporació de la virtualitat a l’entitat ha arribat per quedar-se. Totes les nostres accions d’ara en endavant son i seran mixtes, combinant la presencialitat i la virtualitat. En aquest sentit i amb la voluntat de seguir consolidant la vessant virtual a Femarec, actualment ens estem homologant en teleformació.

D’altra banda, la digitalització ha esdevingut fonamental en el sí de l’entitat, fet que donarà pas a la creació de la nova E-botiga, que permetrà oferir part dels nostres serveis productius i de formació a l’abast de tothom i en format digital, a un cop de clic.

Per últim, cap remarcar que el fet d’haver resistit i no haver desaparegut, com malauradament està passant a tantes entitats, ens ha permès preparar-nos per ser més competents en la represa. Les dificultats que hem superat, mantenint les activitats essencials quan el mercat estava pràcticament aturat i atenent a totes les persones vulnerables durant els moments més crus de la crisi sanitària, es tradueixen en unes xifres que minven respecte els anys anteriors però que ens mantenen fortament posicionats en el Tercer Sector Social.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat