Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Femarec amb el Dia Mundial del Reciclatge

Femarec amb el Dia Mundial del Reciclatge

El proper diumenge 17 de maig se celebra el Dia Mundial del reciclatge, declarat per la UNESCO l’any 2005 per a conscienciar la població sobre la importància del tractament dels residus com correspon per tal de protegir el medi ambient, promovent la responsabilitat ciutadana. És important que reflexionem sobre la importància de la seva bona gestió. A través del reciclatge i els sistemes de recollida selectiva, podem recuperar residus i convertir-los en nous recursos.

Cada cop que reciclem contribuïm a la millora del medi ambient, evitant l’acumulació de residus i allargant la vida útil dels materials. Alhora, estem estalviant recursos naturals, matèries primeres i energia, i reduint les emissions de CO2 que agreugen al canvi climàtic.

Com puc saber on dipositar un residu?

A vegades ens costa saber a on hem de dipositar certs productes o materials quan volem desfer-nos-en. Reciclar requereix un petit esforç diari que suposa una gran contribució al planeta i al medi ambient. És important adquirir-ne l’hàbit de manera que aviat deixarà de suposar un esforç. Des de Femarec t’expliquem on dipositar cada residu.

Femarec aposta pel reciclatge

Femarec és una entitat compromesa amb la preservació del medi ambient des dels seus inicis.  Treballem per gestionar adequadament els residus de les empreses. Aquest fet, lligat a un dels grans eixos de l’entitat, el de la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental sever, va originar el projecte dels Tallers Ambientals. Nascut l’any 2005, aquest consisteix en una visita guiada al nostre Centre Especial de Treball, on estudiants de primària realitzen un taller pràctic de reciclatge de paper. Totes dues activitats són dutes a terme per treballadors i treballadores de la secció de Gestió de residus del CET amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever. D’aquesta manera no només es treballa amb la sensibilització amb la cura del medi ambient sinó que també s’aconsegueix trencar estereotips vers aquest col·lectiu.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat