Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’escletxa digital i les entitats

L’escletxa digital i les entitats

La Taula del Tercer Sector i m4social han publicat l’Informe “La bretxa digital en les persones ateses per entitats socials”. L’informe neix amb l’objectiu d’analitzar el fenomen de l’escletxa digital entre les persones usuàries de diverses entitats de Catalunya, des de diferents òptiques: l’accés, l’ús i la qualitat de l’ús.

Amb aquest estudi s’ha fet una aproximació quantitativa i qualitativa, anant més enllà del reflex de les dades i aprofundint en la mirada social, analitzant les dimensions de l’escletxa, quins són els impactes sobre les persones, les seves tasques i sobre les mateixes entitats. A més, s’ha posat el focus sobre l’accés, l’autonomia, l’accessibilitat, la usabilitat, la intensitat d’ús, la diversitat d’ús, la capacitació digital, les competències i habilitats, així com també del seu aprofitament laboral, econòmic, relacional, social, institucional, de benestar i educatiu.

A partir dels resultats i les conclusions que podem extreure d’aquest informe, es fa patent que l’accés a Internet no ho és tot a l’hora de fer desaparèixer la bretxa digital. Hi ha molts altres factors que hi entren en joc, fet que s’ha materialitzat durant el confinament, i que ara cal abordar amb força en el nou context social post coronavirus.

És imprescindible treballar per garantir l’assoliment de competències en un món que és fonamentalment digital ara més que mai. Per aquest motiu, cal que les entitats treballin en aquest direcció i que tots i totes remem plegades per a reclamar que l’accés a Internet sigui un dret fonamental. La garantia d’aquest dret passa per un treball ordenat entre els diversos agents que ho poden fer possible.

Femarec i l’escletxa digital

A Femarec fa temps que treballem capacitant les persones en situació de vulnerabilitat en diverses competències, essent-ne especialment rellevants les competències TIC, fonamentals per a la seva inserció al mercat laboral. No obstant, en les darreres setmanes i com a conseqüència de la pandèmia i el confinament, hem pogut comprovar com la bretxa digital és ben present i hem intensificat els nostres esforços per a abordar aquesta qüestió.

Hem estrenat el nostre nou espai virtual, que ofereix tota mena de tutorials i recursos formatius per a assegurar que totes les persones que hi participin ho puguin fer amb garanties. A més, treballem també per aconseguir més recursos dels que ja disposem per oferir equipament informàtic, recursos i materials, a totes les persones que atenem i ho requereixin.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat