Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL 2023

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL 2023

Què és el dia Mundial de la Salut Mental?

Aquesta commemoració va néixer l’any 1992 i se celebra el 10 d’octubre de cada any per equiparar la salut mental amb la salut física. Els seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

La salut mental és el que engloba el nostre benestar emocional, psicològic i social. Aporta la forma com pensem, sentim i actuem quan mirem al dia. També ajuda a saber de nosaltres mateixos, com manegem l’estrès, les nostres relacions amb els altres i la presa de decisions. La salut mental és important en totes les etapes de la vida, des de la infantesa-adolescència-adultesa-vellesa.

NO ES POT TENIR UN BON ESTAT DE SALUT SENSE UNA BONA SALUT MENTAL

Els patiments mentals són afeccions greus que poden arribar a afectar la manera de pensar, el seu humor o el seu comportament. Poden ser ocasionals o de llarga durada. Poden arribar a afectar la seva capacitat de relacionar-se amb els altres i la seva funció del cada dia. Les persones que pateixen aquests “problemes” poden millorar i moltes d’aquestes persones conviuen amb la seva “malaltia”.

El lema d’aquest any és: “Salut Mental, salut mundial: un dret universal”.

Identidad Visual DMSM 23 CAT Ver

La temàtica d’enguany pren com a referència la línia marcada en l’àmbit internacional per la Federació Mundial per a la Salut Mental, la prioritat global de totes les persones és el benestar i la salut mental. La Confederació Salut Mental Espanya s’ha enfocat en la infància, l’adolescència i la joventut, on la salut mental és més vulnerable i es requereixen majors esforços.

Hi haurà un acte institucional que començarà a les 16:00 h i finalitzarà a les 18:30 h al Born Centre Cultural i Memòria. Entre els assistents trobarem al Jaume Collboni, al Manel Balcells, al Carles Campuzano i la Mercè Torrentallé.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat