Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Dia Internacional d’Acció pel Clima, combatent el canvi climàtic

Dia Internacional d’Acció pel Clima, combatent el canvi climàtic

Demà, dissabte 24 d’octubre, celebrem el Dia Internacional d’Acció pel Clima, una jornada que pretén recordar i fomentar la lluita contra el canvi climàtic. Segons la Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC), aquest fenomen és una alteració de l’atmosfera mundial atribuïble a l’activitat humana, directament i indirecta.

L’acord de París, assolit el desembre del 2015, insta a tots els països a reduir les emissions d’efecte hivernacle per no superar l’augment de 2º de la temperatura del planeta. Les emissions mundials de gasos, però, s’incrementen i, segons els experts, de seguir així, l’augment de la temperatura superarà aquest límit. Al mateix temps, els fenòmens climatològics extrems com ara les onades de calor, les inundacions o les sequeres, augmenten i s’intensifiquen.

El canvi climàtic significa el repte ambiental més rellevant que ha de fer front la societat en el segle XXI i ningú en pot restar al marge. Això implica integrar les accions contra el canvi climàtic en totes les polítiques públiques, així com implementar mesures d’adaptació als efectes del canvi climàtic, desenvolupar plans de prevenció i d’actuació davant fenòmens extrems i una intensa tasca en matèria d’educació perquè la ciutadania actuï en conseqüència.

Aquest dia, doncs, és una oportunitat perquè els governs i organitzacions a escala mundial executin accions que contribueixen a la conscienciació social. És responsabilitat de totes i tots aconseguir frenar els efectes del canvi climàtic.

Femarec amb el la lluita pel canvi climàtic i l’Agenda 2030

L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible és un pla d’acció que neix del compromís dels Estats membre de l’ONU i que té per objectiu posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i perspectives de totes les persones del món. Aquest programa aborda 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que persegueixen un total de 169 metes per assolir. L’ODS 13, en concret, fa referència a l’Acció pel Clima.

El Projecte social i mediambientalment útil de Femarec s’alinea amb els objectius de l’Agenda 2030 i treballa dia a dia des dels seus inicis al servei de les persones i per la cura del medi ambient.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat