Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Dia de la Zero Discriminació: La lluita contra les desigualtats

Dia de la Zero Discriminació: La lluita contra les desigualtats

Avui dia 1 de març se celebra el Dia de la Zero Discriminació, una jornada establerta per l’Assamblea General de les Nacions Unides (ONU) per petició del Programa,a Conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH/Sida (ONUSIDA) el 2013.

En aquest dia es vol conscienciar sobre la importància d’erradicar qualsevol classe de discriminació, no tan sols relacionada amb la malaltia del VIH, sinó també per raó de nacionalitat, sexe, edat, origen ètnic, condició o orientació sexual, per religió o altres. Amb aquesta commemoració es pretén subratllar que la igualtat, el respecte pels drets humans i la dignitat de les persones són fonamentals en tots els àmbits de la societat.

Aquest 2024 se celebra el desè aniversari del Dia de la Zero Discriminació i enguany el lema escollit és “per protegir la salut de totes les persones, hem de protegir els drets de cada una”.

Segons el darrer informe de l’Observatori de les Discriminacions de Barcelona l’any 2022 es van registrar 631 situacions de discriminació a la ciutat: 185 per racisme i xenofòbia, 129 per LGTBIfòbia i 120 per motius de salut. Les discriminacions per motius de salut mental i discapacitat van augmentar el 2022 en què es van registrar 70 discriminacions per salut mental, 60 més que el 2021, i 68 per discapacitat, 11 més que en l’any anterior.

A l’Oficina per la No Discriminació de Barcelona es poden denunciar discriminacions per motiu d’origen, pertinença cultural, i orientació sexual i identitat de gènere, entre altres.

A Femarec lluitem contra els estigmes i la discriminació

A Femarec lluitem per posar fi a la discriminació amb el nostre projecte social, els programes d’ocupació o els nostres itineraris d’inserció generant oportunitats per als col·lectius més vulnerables perquè tots tenim dret a viure plenament i de forma digna.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat