Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’atur cau per cinquè mes consecutiu a Catalunya i se situa en la xifra més baixa des del 2008

L’atur cau per cinquè mes consecutiu a Catalunya i se situa en la xifra més baixa des del 2008

El mercat de treball tanca el mes de juny amb les millors dades des del 2008, tant pel que fa al descens de l’atur com a la creació d’ocupació. Segons dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball, actualment hi ha 329.744 persones sense feina a Catalunya, un 1,89% menys de desocupats que el maig, o el que seria el mateix, 6.300 persones menys a les llistes dels serveis d’ocupació. És el cinquè mes consecutiu que l’atur cau a Catalunya. En comparació amb fa un any, hi ha 8.337 aturats menys, un 2,47%.

Pel que fa a la creació d’ocupació, les contractacions de la campanya d’estiu han disparat el nombre d’afiliats a la Seguretat Social fins a un nou rècord: 3,74 milions de treballadors cotitzant a la Seguretat Social, la xifra més alta de la sèrie històrica del mes i el quart mes consecutiu encadenant rècords. En comparació amb el 2022, hi ha 105.558 feines més (+2,9%).

El descens de l’atur al juny a Catalunya s’ha deixat sentir en tots els sectors. En els serveis, constaven a les llistes 237.157, xifra que representa un descens de 5.106 desocupats. En el sector de la indústria hi havia 36.534 persones registrades (-630), a la construcció, 25.543 (-247), i en l’agricultura 5.436 (-162).

 

Les comarques de Lleida encapçalen la caiguda de la desocupació a casa nostra.

El mercat laboral català ha anotat descensos a les llistes dels serveis d’ocupació a totes les demarcacions del país. Amb relació al maig, la desocupació ha caigut amb més força a Lleida, amb un descens del 3,40% i a Girona, on ha baixat un 3,34%. També s’han registrat menys aturats a Tarragona (-1,73%) i a Barcelona (-1,64%), tot i que amb més moderació.

Si voleu conèixer totes les dades recollides per l’Observatori de Treball i Model Productiu, us deixem l’informe complet aquí.

Des de Femarec som conscients de la necessitat d’apostar per la formació com a element d’ocupabilitat a través de la formació professionalitzadora ajustada a les necessitats del mercat actual i per aquest motiu us convidem a conèixer l’àmplia oferta formativa amb més de 80 especialitats diferents, tant en format presencial com virtual.

 

Cursos per a persones desocupades a Femarec

Femarec treballa per la inserció laboral des de 1991. Tenim una extensa experiència en la formació per a persones en situació d’atur i durant gairebé tres dècades hem ajudat a més de 15.000 alumnes a trobar feina. A més, tots els cursos de Femarec estan 100% subvencionats per la col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 

 

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat