Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’Ajuntament de Barcelona dona suport al projecte En Clau de Dona de Femarec

En el marc de la Convocatòria “Feminització de la pobresa i la precarietat 2016-2024 a la ciutat de Barcelona”, l’Ajuntament de Barcelona ha donat suport al servei En Clau de Dona de Femarec, que ofereix atenció a 15 dones en situació d’atur, que han patit algun tipus de violència de gènere i/o que es troben en situació greu de vulnerabilitat, que estiguin o necessitin un procés soci terapèutic i que necessiten culminar el seu procés mitjançant un acompanyament per les permeti accedir al mercat laboral.

La missió del programa és construir un pont que possibiliti a la dona enfortir la seva identitat professional, potenciant les seves capacitats i promovent la iniciativa i el pensament crític, transformant així el seu context i aconseguint la integració sociolaboral. Amb la millora de la seva ocupabilitat, s’incideix de manera directa en l’afectació que generalment implica la pròpia situació d’atur, especialment quan no es troben les eines o recursos personals per canviar-la i això afecta directament els diferents àmbits de la seva vida provocant malestar, frustració i ansietat.

Inserció sociolaboral per a dones a l’atur en situació o risc de violència de gènere

El projecte, que es va iniciar el passat mes de setembre i s’allargarà durant dotze mesos, s’inicia amb una fase d’acollida i valoració i treballa diverses activitats a través de dos itineraris: integració sociolaboral i integració sociocomunitària. Actualment, ja s’han dut a terme bona part de les accions de l’itinerari d’integració sociolaboral: Tu Pots, Pots Treballar, Connecta’t i Formació professionalitzadora.

Totes les activitats d’Integració sociocomunitària s’allargaran fins el mes d’agost, essent transversals durant tot el programa.

Pel que fa a l’Itinerari d’integració sociolaboral, les dones ateses es troben immerses en l’acció Cerca Feina, que s’allargarà fins al final del programa, juntament amb el conjunt d’accions dedicades a les Tecnologies de l’Aprenentatge i del Coneixement (TAC), també transversals durant el servei.

Al final d’aquest programa s’espera aconseguir un 30% d’inserció laboral de qualitat entre les participants d’En Clau de Dona.

Femarec i la inserció sociolaboral

Des de 1991, Femarec es dedica a facilitar la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social per diverses raons: atur, immigració, discapacitat, trastorn mental, dones, joves entre d’altres. L’entitat ha atès més de 45.700 persones d’aquests col·lectius en aquests 30 anys de trajectòria, inserint-ne més de 13.500 al mercat laboral. A més, Femarec ofereix serveis a les empreses a través del Centre Especial de Treball, que dóna feina estable a més de 140 persones amb discapacitat i especials dificultats.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat