Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

2020, l’any de la COVID

2020, l’any de la COVID

La COVID-19 ha afectat significativament l’activitat de la nostra entitat però no l’ha aturat. L’hem adaptat al confinament i a l’estat d’alarma, reduint-ne el volum, limitant les accions presencials i implementant mesures especials de seguretat, seguint en tot moment la normativa i les indicacions que hem rebut de l’administració.


El motiu principal del no tancament total de l’entitat és que dues de les nostres activitats primordials són considerades serveis essencials que hem seguit prestant: l’atenció a les persones vulnerables usuàries dels nostres serveis i la recollida de residus sòlids urbans, que és el servei empresarial més important que gestionem al nostre Centre Especial de Treball (CET).

L’atenció a les persones ha estat en tot moment la nostra prioritat

D’altres serveis del CET i la formació a persones en situació d’atur i a empreses sí que es van aturar inicialment. Des de finals de maig, es van anar recuperant, en modalitat virtual en cas de la formació, i fins la segona quinzena de juny no es van reprendre els cursos presencials, sempre amb totes les mesures de seguretat exigides tant en cas de la formació com dels serveis del CET.


Cal destacar que durant el període que les treballadores usuàries van estar confinades es va establir una nova freqüència en els contactes, en relació a una valoració de riscos personals, familiars i de salut. Vam prestar una especial atenció a la valoració de símptomes de salut que poguessin ser susceptibles de ser valorats coma a covid-19 en aquest col·lectiu de risc.

Malgrat tot i que la pandèmia ens ha condicionat molt l’activitat i l’evolució econòmica de l’entitat, volem destacar que la nostra principal prioritat en aquestes dures circumstàncies han estat i segueixen sent les persones amb especials dificultats que treballen a Femarec i les persones vulnerables que atenem, és per això que no s’ha destruït cap lloc de treball ni hem fet cap ERTO i hem prioritzat amb èxit la seva protecció. A més, ens hem reinventat adaptant en poc temps la majoria dels llocs de treball presencials al teletreball i hem redissenyant la formació i l’atenció social en format virtual.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat