Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Les entitats socials catalanes, perjudicades de nou pel govern espanyol en el repartiment de l’IRPF

Les entitats socials catalanes, perjudicades de nou pel govern espanyol en el repartiment de l’IRPF

  • L’executiu central, però, torna a perjudicar les entitats socials catalanes i les persones que són ateses a través de projectes de lluita contra la pobresa i les desigualtats finançats per l’IRPF. Per quart any consecutiu, rebran 31 milions d’euros i 0 euros dels 14 milions extres de la recaptació total a l’Estat. Catalunya queda fora del repartiment de la recaptació extra junt amb Castella i Lleó, Galícia i Madrid.

  • L’únic increment que hi ha és del 0,9% (gairebé 284.000 €), que equival a l’augment de la inflació i que s’aplica a totes les CCAA.

  • La Taula havia demanat reiteradament un canvi del model de repartiment perquè era injust amb Catalunya. Aquest any s’ha modificat, però denuncia que continua perjudicant les entitats socials catalanes.

  • El Tercer Sector Social català reclama que totes les CCAA entrin en el repartiment dels increments de la recaptació, que els indicadors per a aquesta distribució siguin territorialitzats, que es reforci el pes dels indicadors referents a la realitat social i es rebaixi el dels criteris geogràfics i que s’inclogui com a nou indicador el percentatge de persones que marquen la casella solidària i més transparència.

  • En l’última convocatòria de subvencions via IRPF, es van finançar més de 700 projectes d’entitats socials catalanes.

Barcelona, 19 de maig de 2020.- El govern espanyol perjudica de nou Catalunya en el repartiment del 0,7% de l’IRPF per a finalitats socials, uns recursos fonamentals per a centenars d’entitats socials catalanes que, a través d’aquesta subvenció, ofereixen serveis i suports a persones en situació de vulnerabilitat mitjançant projectes destinats a pal·liar la pobresa i l’exclusió social i a reduir les desigualtats. En l’anterior convocatòria de subvencions via IRPF, es van finançar més de 700 projectes d’entitats socials.

Per quart any consecutiu, les entitats socials catalanes es mantenen congelades i rebran 31 milions d’euros, en concret 31.811.855 €, i queden fora repartiment de la recaptació extra a l’Estat. El govern espanyol ha aconseguit 283.374.239 € a través de la casella de la X solidària de la declaració de la renda, un 7% més que el 2019, que va ser de 264.428.823 €. Tot i la pujada, Catalunya rebrà 0 € dels 14 milions extres i l’únic augment que hi haurà és de gairebé 284.000 € que corresponen a l’increment de l’IPC (0,9%) i que s’aplica a totes les comunitats autònomes per igual.

Nota de Premsa de La Taula d’Entitats del Tercer Sector

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat