Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Servei Prelaboral, una porta d’entrada al món del treball

Servei Prelaboral, una porta d’entrada al món del treball

El Servei Prelaboral de Femarec s’adreça a persones amb diagnòstic de trastorn mental greu que necessiten un entrenament en hàbits i habilitats laborals i socials abans d’aconseguir la inserció laboral. L’objectiu és ajudar les persones a adquirir les competències necessàries per incrementar el seu nivell d’ocupabilitat i facilitar la seva inserció.

Els participants duen a terme diferents activitats d’ajustament laboral, personal i social. Durant la seva estada tenen l’oportunitat de conèixer el mercat laboral actual, tècniques de recerca de feina i tallers d’orientació laboral on es dissenya el procés d’inserció de cada participant de forma individualitzada.

En aquest sentit, se simulen llocs de treball per entrenar els hàbits laborals bàsics:

  • Taller REFEM: Es reprodueixen entorns de treball de diferents departaments (administració, producció o comunicació).
  • Taller d’orientació laboral per a llocs administratius (TOA): Taller de tasques administratives i operadors de màquines d’oficina.
  • Taller d’oficis múltiples (TOM): Engloba totes les ocupacions relacionades amb el disseny, fabricació, manteniment i reparació d’objectes i/o espais. Inclou, per tant, una extensa gamma d’activitats.
  • Pràctiques en el Centre Especial de Treball (CET): S’ofereix a les participants del servei prelaboral poder realitzar unes pràctiques en el CET de Femarec perquè tinguin contacte real amb una empresa.

Els participants duen a terme diferents activitats d’ajustament personal i social en diferents tallers: de cuina, d’alfabetització digital, gestió del temps de lleure o activitats físiques, entre altres.

També s’ofereix un espai setmanal d’aprenentatge monogràfic i adaptat a les necessitats reals de les participants amb l’objectiu de complementar el seu procés d’entrenament sociolaboral.

L’objectiu és treballar un estil de vida saludable i aconseguir que els participants siguin tan autònoms com sigui possible, treballant la presa de decisions, la planificació, la distribució de tasques o el maneig dels diners.

Finalment, també es fa una intervenció amb les famílies i totes les accions es coordinen amb referents sanitaris, socials i formatius.

Requisits d’accés

  • Tenir un diagnòstic de trastorn mental.
  • Estar en seguiment amb serveis de salut mental.
  • Tenir un mínim d’autonomia personal i social.
  • Tenir la motivació per aprendre, formar-se i treballar

Si esteu interessats en aquest servei, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del telèfon 93 415 94 17 o serveiprelaboral@femarec.cat.

 

Projecte subvencionat pel Departament de Drets Socials i Inclusió:

Dpt DretsSocials Insercio

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat