Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Els beneficis de la desconnexió digital durant les vacances

Els beneficis de la desconnexió digital durant les vacances

Les pantalles ocupen gran part de les nostres vides. Fem servir el mòbil, l’ordinador o les tauletes tant a la feina, per estudiar, però també en el nostre temps de lleure.

Segons els experts, durant les vacances és important fer una desconnexió digital: Desconnectar per connectar. D’aquesta manera, millorarem la gestió del nostre temps, ens relacionarem de forma més intensa amb els amics i la família sense interferències i tindrem més temps per fer el que ens agrada, pensar o senzillament, no fer res.

L’ús excessiu de les pantalles afavoreix el sedentarisme i problemes visuals o mals de cap. També poden comportar trastorns del son i això pot perjudicar el rendiment i l’estat emocional i psicològic de les persones.

Passar massa temps davant de dispositius digitals també pot provocar situacions d’aïllament i la pèrdua de connexió amb l’entorn, que pot acabar generant depressions o trastorns d’ansietat.

Quins són els beneficis de fer una desconnexió digital?

  • Millora de la salut mental: Recuperaràs l’autoestima. Les xarxes socials provoquen comparacions constants amb els altres. La desconnexió pot afavorir l’autoconeixement i explorar profundament els nostres interessos.
  • Millora de les relacions personals: Fomentem una comunicació significativa amb les persones que ens envolten.
  • Augment de la productivitat i la concentració: Ens permet centrar-nos en tasques sense interrupcions
  • Més temps de qualitat: Podem dedicar més temps a activitats com llegir, fer exercici, crear art o gaudir de la natura.
  • Reducció de l’estrès: Es redueix la pressió d’estar sempre connectat i pendent de les notificacions. L’exposició constant a informació ens pot generar saturació mental.
  • Millora el descans: Dormiràs millor. La brillantor de les pantalles altera el rellotge intern del cos i retarda la producció de melatonina.

Si aconseguim desconnectar de les pantalles, tornarem a la rutina amb les piles carregades i amb nous hàbits que ens permetran relacionar-nos amb les pantalles en el nostre dia a dia d’una manera més sana.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat