Català

Castellano

 

 

 

  

 
       
 

El nostre món, si el mirem de ben lluny, és un lloc silenciós i aparentment estàtic que es passeja per l’univers acolorit amb tota una harmonia de blaus.

Però... i si baixem a la superfície?

Quin caos d’objectes i conceptes
que ens envolta!

N’hi ha de grans i petits, tous i durs,
subtils i escandalosos, lluminosos i apagats, silents i sorollosos, resistents i febles, la mort, la vida....

Això és el contrast!

El mosaic de diferències aparentment contraposades que xoquen,
o que s’acoblen,
o que s’esquiven,
però que en la seva lliure existència participen totes de la melòdica i afinada simfonia de la vida.

 

 

   

           

La Companyia de Teatre de Femarec torna als escenaris amb Contrast, un espectacle que reflexiona sobre les antítesis de la vida amb humor, tendresa i irreverència, una obra plena de vitalitat i emoció que no deixarà indiferent a ningú.

Trailer de Contrast

(vídeo Miguel Galván)


Contrast - Obra completa

(vídeo Miguel Galván)


Agraïm molt especialment

a en Cesc Gelabert la gentilesa de la seva col·laboració i la cessió del tema Sense fi de Pascal Comelade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guió i Direcció
Glòria Rognoni

 

Actors i actrius
Gemma Abadias
Anna Ma Arqués
Andreu Buxó
Carlos Calderón

Manuel Cuadrado

Meritxell Esturo
Eugeni Fernández
Fernando Galbarro
Jordi Juncàs
Anabel López
Magdalena López
Maria Josep Marsà
Sandra Martín

Ana María Martínez
Esther Martínez
Jordi Meca
Fernando Moreno
Margarita Padrós
Josep Quinquilla
Ariadna Rallo
Manuel Valdivieso
Montse Vidal

 

 

Atrezzo i vestuari

Coordinació

i direcció musical
Teresa Sayas

 

Coordinació
Marta Cardellach

i Marta Jordi

 

Disseny gràfic
Toni Font

i Saúl Sánchez


Producció
Àlex Flores


Comunicació
Laura Escrivà

 

 

 

 
 

Sobre el Grup de Teatre Social i Contrast,

representants del món del teatre i la cultura opinen:

 

Carme Riera, escriptora:

"El teatre per a molts de nosaltres és un fet ordinari; això significa acostumat, habitual. Forma part dels nostres hàbits. Alguna vegada també es converteix en extraordinari, que vol dir fóra d'allò usual. Això és el que passa amb el Grup de Teatre Social de Femarec que un cop cada any ens regala un espectacle protagonitzat per persones amb discapacitats, al qual val molt la pena assistir. Us ho ben asseguro."

 

Isabel-Clara Simó, escriptora:

"És màgia. Pura màgia. Persones amb diverses discapacitats munten una obra de teatre, en fan el vestuari i els decorats i ho interpreten -dirigits per la gran Gloria Rognoni. I, sobre l'escenari es transformen, esdevenen pur teatre, comunicació artística, fent servir el sentit de l'humor. I la Intel·ligència. Poques vegades el teatre és, a més d'art, teràpia comprovada. Un espectacle commovedor i ple de rialles. No us el perdeu."

 

Santi Fondevila, crític de teatre:

"El teatre social de Femarec té dues grans virtuts. Una és l’efecte terapèutic per a tots els que hi participen i l’altra, tant important com la primera, és l’efecte benefactor per als espectadors que descobreixen com des de la naturalitat i les condicions individuals de cadascun es pot crear un joc teatral seductor. Volem dir que aquest teatre de Femarec estableix un poderós diàleg amb l’espectador a través d’emocions senzilles i directes que el converteixen en part inaliable de la funció. I aquesta esdevé una experiència humana i artística colpidora. És un teatre que sovint ens reconcilia amb un món de prefabricats i de foscor inquietant i al qual li caldria una major repercussió al territori. Si el teatre vol transformar no només a qui el fa, sinó també a l’audiència, el teatre de Gloria Rognoni amb Femarec ho aconsegueix."

 

Joan Font, Director de Comediants:

"Si no ho has vist mai no t’ho pots perdre, guarda’t a l’agenda el dia 3 de desembre al vespre per veure una obra de teatre que t’emocionarà i et farà viatjar cap a nous mons de sensacions i sentiments.

Sóc un addicte a aquesta festa dels sentits i penso que tenim un prejudici equivocat del que són capaços de fer i representar aquests actors, “persones” amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental. Tenen un imaginari, una energia i una veritat tan de debò que transformen l’escena en un món poètic, d’una força que et colpeix i una ironia que t’enganxa i et fan viatjar cap el teu interior amb un somriure i un riure francament impagables.

Si el teatre és una capsa de somnis això és el que fan, si el teatre és provocació, sentiment i diversió això és el que veuràs, si el teatre explica la vida això és el que viuràs, si fer teatre ens ensenya a treballar en equip i compartir les coses això és el que ens expliquen, una bona manera de progressar i aprendre a conviure. Si el teatre és festa, celebració col·lectiva de la vida, ho podràs gaudir des de la teva butaca, si el teatre és imaginació, realitat i fantasia no t’ho pots perdre.

Hem de parlar-ne, els hem de fer presents en el nostre univers, hem de fer que representin la seva obra quantes més vegades i a més teatres millor, perquè per ells és important però encara ho és molt més per a nosaltres. Ells fan una tasca terapèutica però la veritable teràpia és pel públic a qui va dirigida i la pot gaudir."

 

Toni Albà, actor:

"Vaig tenir el plaer de col·laborar amb el Grup de Teatre Social de Femarec l’any 2013 i en vaig treure un munt de sensacions, totes positives. La més important: tots tenim coses a ensenyar però, sobretot, tots tenim coses a aprendre. I amb aquestes persones se n’aprenen moltes: perquè hi posen il·lusió, força i moltes ganes. Amb ells, tot és possible!

Us convido a tots a experimentar un munt de sensacions amb el Grup de Teatre Social de Femarec. Doneu a conèixer la seva feina, portant-los als teatres i sales de tot el país. Que corri la veu!"

 

Pepa López, actriu:

"Cada vegada que veig una obra del Teatre Social de Femarec, em pregunto per què el que acabo de veure no té cabuda a altres escenaris; si la funció del teatre és arribar i emocionar a l’espectador, el Teatre Social ho aconsegueix de ple; és més, crec que és absolutament necessari que aquestes obres arribin a quanta més gent millor i per això és tan important la seva difusió.

Conec a la Gloria Rognoni, directora del Teatre Social, des de fa molts anys i sé que en cada obra posa tota la saviesa, l'experiència i l'amor d'una dona que coneix molt bé l'ànima humana i sap treure’n partit.

Us convido a tots a venir el 3 de desembre!

Em jugo el que vulgueu que no sortireu decebuts; al contrari, sortireu contents i emocionats!

Jo no m'ho perdo mai!"

 

Imma Colomer, actriu:

Benvolguts Programadors de Cultura, 

Sóc una reiterada espectadora del teatre que fan el Grup de Teatre de  Femarec amb els seus actors discapacitats dirigits per la creativa Glòria Rognoni i el seu entorn. Us puc assegurar que ni una sola de les vegades que he assistit a alguna de les seves representacions he sortit decebuda. Tot al contrari, he sortit amb els porus de la pell frescos, receptius  i amb un cor tan gran que no em cabia a dins i em veig empesa a compartir-ho. Jo, com a actriu, he gaudit de les  seves interpretacions perquè encomanen tendresa, humor, espontaneïtat, veritat a dojo. El bon gust, la il·lusió i la capacitat comunicadora de l’equip són el motor de totes aquestes posades en escena que ens fan pensar en la grandesa del TEATRE.  

 

Lloll Bertran, actriu:

El programador va dir: Busco una obra que pugui agradar a un públic ben divers...

I el crític va afegir: Però que sigui de qualitat...

El programador va continuar: Que sorprengui...

I el crític: I que sigui interessant...

I el programador: Però que també entretingui...

I jo, que era a la taula del costat, els vaig dir: aneu a veure el darrer muntatge del grup FEMAREC, que és el dinovè! I es diu "Contrast". No us decebrà. Són actors i actrius amb molt talent, que s'arrisquen i, que de la mà de la Glòria Rognoni, fan unes propostes que us deixaran bocabadats (em van mirar amablement però amb un punt de desconfiança). Deixeu de banda els prejudicis, no sabeu pas el que us perdeu! Sovint cerqueu espectacles espaterrants en produccions estrangeres i, aquí a casa, en teniu un que, (i vaig adreçar una mirada de complicitat al programador) si el sabeu vendre, fareu l'agost!

 I, tot fent un brindis, vaig afegir: Jo crec en FEMAREC!

 

 

 
 

 
 

 

 
   

 

Gràcies a la col·laboració de:

 

 

             

 

Gràcies també a:

 

 

           

 

   
 
     
 

 
 

El Grup de Teatre Social és un projecte desenvolupat per