Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Increment de l’atur en el mes de juny, el més elevat des de 2008
07/07/2020 14:43:51 , BarcelonaDurant el mes de juny, l’atur ha incrementat en 1.870 persones a Catalunya, el repunt més elevat en un mes de juny des de l’any 2008, arribant a un total de 485.019 persones desocupades. Aquesta xifra és la més elevada des d’abril de 2016 i és un 35,76% superior al mes de juny de l’any passat. Cal recordar que el mes juny és un mes on tradicionalment baixa la taxa d'atur, com a conseqüència de l’inici de la temporada turística.

No obstant l’anterior, l’atur creix un ritme més moderat que en plena pandèmia, augmentant un 0,4% mensual entre maig i juny. A l'inici del confinament, l'atur va incrementar-se un 5,5% mensual al març, un 12,2% al maig i un 3,3% al maig.

Segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social, l’atur ha augmentat en nou comunitats autònomes. Al conjunt d’Espanya, al mes de juny s’han apuntat 5.107 persones a les llistes, arribant a un total de 3.862.883 persones en situació d’atur, 847.197 més que l’any anterior.

Les previsions de l’OCDE en l’atur a Espanya

L’OCDE preveu que l’atur s’enfili fins al 19,2% a Espanya el 2020 i que pugui arribar al 20,1% en cas d’una segona onada de contagis de covid-19. En l’informe anual de perspectives d’ocupació, l’organització constata que l’atur s’ha estabilitzat al maig després dels augments registrats al març i l’abril. Amb tot, l’OCDE creu que el pic d’atur arribarà a finals d’any, malgrat l’absència de rebrot.

Cursos per a persones desocupades a Femarec

Femarec treballa per la inserció laboral des de 1991. Tenim una extensa experiència en la formació per a persones en situació d'atur i durant gairebé tres dècades hem ajudat a més de 10.000 alumnes a trobar feina. A més, tots els cursos de Femarec estan 100% subvencionats per la col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).Tags: Atur,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web