Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

El Gobierno aprova l’Ingrés Mínim Vital
02/06/2020 15:37:35 , BarcelonaEl passat divendres 29 de maig, el Consell de Ministres va aprovar l’Ingrés Mínim Vital, un dret subjectiu que ha de permetre que totes les persones que es troben en situació d’emergència social tinguin uns ingressos mínims assegurats per cobrir les necessitats més bàsiques. Aquesta ajuda neix amb l’objectiu de combatre l’augment de població en risc de pobresa afectada per la crisi social i econòmica generada per la Covid-19.

Aquesta prestació per llar es pagarà mensualment i garantirà una renta d’entre 462 i 1.015 euros, en funció dels membres. L’ingrés no serà fix sinó que complementarà les rentes de cada unitat familiar fins a arribar a aquesta quantitat. La xifrà s’incrementarà cada any ja que va lligada a l’increment de les pensions no contributives.

Per optar a la prestació, cal que les llars s’hagin constituït des de fa, al menys, un any. En el cas de les unipersonals, el mínim serà de tres. Es pot fer a través de la web de la Seguretat Social o bé enviant documentació per correu ordinari.

La necessitat d’agilitzar els tràmits

Des de la Taula del Tercer Sector es valora positivament la iniciativa però s’exigeix que els tràmits siguin àgils, accessibles i adaptats, i que s’avanci cap a un model de finestra única. És urgent i necessari evitar afegir traves burocràtiques que compliquen el procés i posen el risc que aquestes persones quedin excloses de rebre l’ajut.

És per això que des de la Taula s’insta als governs, espanyol i català, a accelerar la coordinació entre ambdues administracions per aconseguir un bon encaix entre les dues prestacions, així com d’altres tràmits complementaris.

Femarec, treballant per la inclusió

Des de l’any 1991, Femarec  treballa per a la inserció sociolaboral de diversos col·lectius de risc, tals com persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever, persones en situació d’atur, joves o dones en situació vulnerable, entre d’altres. Aquests col·lectius avui veuen agreujada la seva situació a causa de la crisi de la Covid-19.Tags: Ingrés Mínim Vital,Coronavirus,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web