Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Marató de solidaritat social
26/05/2020 16:07:54 , BarcelonaEn el marc del Projecte Lliures... de pobresa, d’exclusió i de desigualtats, ECAS, Òmnium Cultural i Coop57 inicien una marató solidària d’una setmana amb l’objectiu de recaptar fons i fer front comú a l’emergència social agreujada per la crisi de la Còvid-19.

Aquest projecte pretén mobilitzar la ciutadania, reclamar una vida digna per tothom i contribuir a revertir els problemes estructurals que s’han vist incrementats aquests darrers mesos, com a conseqüència de la pandèmia mundial del coronavirus. Tots els fons recaptats es destinaran a projectes socials per a la població més vulnerable, perjudicada especialment en aquest context de crisi.

Hi ha quatre grans eixos d’actuació: la pobresa cronificada i l’exclusió agreujada per l’atur, la infància en risc i sense accés a l’educació, no disposar d’una llar digne i, per últim, l’emergència alimentària i les necessitats bàsiques. Les donacions es poden fer a través de la pàgina web.

La crisi de la Covid-19 a Catalunya

Segons la Taula del Tercer Sector, després de la Covid-19, més d’una quarta part de Catalunya es trobarà en risc d’exclusió. El passat mes d’abril es van comptabilitzar més d’un milió de persones en situació de desocupació. Aquesta dada repercuteix en la situació del 49’6% de les famílies que tenen dificultats per arribar a final de mes.

A més, comptem altres dades alarmants com l’increment de més d’un 88% de les trucades per casos de violència masclista i l’augment de les persones sense llar, que supera els 5.000 casos a Catalunya. Pel que fa a l’educació, la bretxa social s’accentua amb més de 55.000 famílies que no tenen accés a ordinadors o connexió a internet. D’altra banda, durant el mes d’abril s’ha registrat un 30% més de peticions al Banc d’Aliments respecta d’abans de la crisi i les peticions d’ajuda a entitats cm Càritas s’han triplicat.

Femarec, treballant per la inclusió

Des de l’any 1991, Femarec promou, difon i recolza activitats, tant a nivell català com espanyol, europeu i internacional, relacionades amb la iniciativa social, l’educació i la cohesió i promoció social. A través de la seva activitat, empara, consolida i finança projectes sense ànim de lucre a través del desenvolupament de la cooperació entre el sector públic, el privat i la iniciativa pròpia de Femarec.Tags: Tercer Sector,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web