Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

12 mesures urgents per la reactivació econòmica del Tercer Sector Social de Catalunya
21/04/2020 13:59:57 , BarcelonaLa Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya ha presentat un pla de 12 mesures urgents per la reactivació econòmica del Tercer Sector Social de Catalunya davant de la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19.

Aquest pla té per objectiu garantir la sostenibilitat econòmica de les entitats socials del país que estan, en aquests complexos moments, al peu del canó fent costat, acompanyant i donant suport als col·lectius pels quals treballen. Uns col·lectius que ja de per si es troben en situació de vulnerabilitat i que ara més que mai requereixen de suports especialitzats per no quedar-se enrere.

El Pla s’ha presentat al President de la Generalitat de Catalunya, a les entitats municipalistes i a tots els grups polítics amb representació parlamentària. S’apel·la, així, al compromís de totes les parts per garantir la sostenibilitat de les entitats socials i la continuïtat de l’atenció a les persones.

12 mesures excepcionals per enfortir el Tercer Sector

 1. Activar immediatament línies d’ajuts directes i específics per compensar el sobreesforç que estan realizant les entitats socials per atendre les creixents necessitats socials, així com els perjudicis econòmics derivats de l’aturada preventiva d’alguns serveis i activitats.

 2. Publicar urgentment instruccions de flexibilització de bases per cadascuna de les convocatòries de subvencions que han quedat suspeses durant l’estat d’alarma per tal de dotar de seguretat jurídica a les entitats socials.

 3. Facilitar la liquiditat de les entitats socials, no en base a l’endeutament amb els bancs, sinó a partir del pagament immediat de les factures pendents de serveis i dels imports corresponents a subvencions ja executades i justificades.

 4. Garantir el pagament del 100% de les places privades dels recursos residencials que en motiu de les mesures preventives dictades no es poden cobrir per la impossibilitat d’acceptar nous ingressos.

 5. Reduir el termini de pagament de factures de serveis públics a 30 dies tal com estableix la normativa vigent en matèria de lluita contra la morositat.

 6. Apel·lar a tots els òrgans de contractació a no suspendre els contractes de serveis d’atenció a les persones, mantenint l’activitat i fomentant vies alternatives d’acompanyament i suport als col·lectius.

 7. Dictar mesures complementàries en matèria de contractació pública per tal que les indemnitzacions per suspensió de contractes incloguin la totalitat els costos – directes i indirectes - vinculats als serveis.

 8. Incrementar la dotació econòmica dirigida a serveis socials i d’atenció a les persones en els pressupostos 2020 de la Generalitat de Catalunya, establint noves prioritats per fer front a la crisi derivada de la pandèmia.

 9. Executar un increment lineal del 9% de tarifes i mòduls dels serveis públics de la Cartera de Serveis Socials així com dels pressupostos vinculats als serveis d’atenció a les persones del conjunt de les administracions públiques, permetent així una millora de les condicions laborals dels professionals i avançar cap a una equiparació salarial en relació a la funció pública (igual feina, igual salari).

 10. Aprovar abans de finalitzar l’any 2020 un projecte de llei d’acció concertada per a la prestació de serveis de caràcter social que asseguri la qualitat i excel·lència en l’atenció a les persones, la no mercantilització dels serveis públics i el sense afany de lucre com a condició prioritària.

 11. Fer front comú - Govern i entitats representatives del conjunt del Tercer Sector Social - per reclamar a l’Estat que blindi els serveis d’atenció a les persones de les retallades previstes per cobrir les despeses derivades de la pandèmia i, alhora, garanteixi la transferència de recursos necessaris per reforçar les polítiques socials.

 12. Creació urgent d’un òrgan de coordinació conjunt entre el Govern de la Generalitat de Catalunya, les entitats municipalistes i el Tercer Sector Social de Catalunya per desplegar el present pla de reactivació econòmica del sector.

 

Podeu consultar aquí el document sencer.

Com bé afirmen des de La Confederació, és necessari un Tercer Sector Social fort, amb capacitat per afrontar i donar resposta a les conseqüències socials d’aquesta crisi.Tags: Tercer Sector,Coronavirus,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web