Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Dincat posa en marxa una campanya per comprar EPIs i material de protecció i seguretat
14/04/2020 15:11:35 , BarcelonaCom a conseqüència de la lenta resposta de les administracions i la falta de recursos per part de les entitats socials, Dincat ha engegat la campanya “Protegim-nos per cuidar-los",que cerca captar fons per comprar EPIs i material de protecció i seguretat.

L’objectiu és aconseguir 150.000 euros per comprar i repartir mascaretes, guants, bates, gel desinfectant, entre d’altres, a llars residències i altres serveis residencials. Les donacions es poden fer a través de la plataforma contraelcoronavirus.org o al compte corrent ES15 2100 0879 7102 0059 0006.

Les organitzacions de la discapacitat intel·lectual a Catalunya atenen més de 8.500 persones i compten amb prop de 3.500 professionals que denuncien estar en una “situació d’alt risc de contagi” perquè no tenen el “material suficient per protegir-se”, tant les persones ateses com les que tenen cura d’elles durant el confinament. 

Les persones amb discapacitat, un col·lectiu vulnerable

L’Organització Mundial de la Salut i el Síndic de Greuges de Catalunya alerten que les persones amb discapacitat tenen un risc més alt de contraure la COVID-19 i que és necessari activar un pla de mesures concretes.

Fins ara, les entitats s’han vist obligades a fer un sobreesforç econòmic i humà, de forma individual i col·lectiva, per adquirir material però darrerament han arribat al límit de les seves possibilitats. La campanya “Protegim-nos per cuidar-los” pretén ajudar les entitats perquè puguin continuar vetllant pels drets del col·lectiu.

Segons dades d’un observatori realitzat per Dincat, ja són almenys centenars de persones amb discapacitat i cuidadores que estan infectades i, lamentablement, el sector ja comptabilitza desenes de morts a tot Catalunya.

 

Foto: Designed by user3802032 / Freepikby user3802032 / FreepikTags: Coronavirus,Taula Tercer Sector,Dincat,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web