Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Quins avantatges proporciona contractar els serveis d’un Centre Especial de Treball?
30/07/2019 14:00:51 , BarcelonaContractar serveis a un Centre Especial de Treball (CET) ofereix nombrosos beneficis per a les empreses. Quins? L’avantatge principal és la tasca social que realitzen les empreses, consolidant uns llocs de feina per a persones que es troben en situació de vulnerabilitat. A més, la contractació proporciona a l’empresa una valor social afegit que incrementa la seva responsabilitat social corporativa, aportant-hi ètica i principis.

Aquesta contractació possibilita, també, el compliment de la normativa vigent. No és fàcil que totes les empreses compleixin els requisits que requereix la Llei General de la Discapacitat (LGD): tenir un 2% de la plantilla reservat a persones amb discapacitat igual o superior al 33% en aquelles empreses que tinguin 50 o més treballadors/es. Per tal de compensar la no aplicació d’aquesta mesura i seguir respectant la legalitat, l’alternativa és contractar serveis a un CET.

En resum, contractar els serveis d’un Centre Especial de Treball ofereix resultats similars als d’una empresa normal però garanteix el compliment de la LGD, així com el compliment de la RSC.

El Centres Especial de Treball

Un Centre Especial de Treball és una empresa on gairebé la totalitat de la plantilla està formada per persones amb discapacitat, garantint un treball remunerat i la integració laboral d’aquestes persones. L’objectiu és productiu, com a qualsevol empresa, però la seva funció és social.

La plantilla d’un CET ha de comptar amb un mínim del 70% de persones treballadores amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% (discapacitat intel·lectual, física, sensorial o malaltia mental).

A més de donar feina a aquestes persones, els CETs recolzen personalment i social als i les usuàries treballadores gràcies a les Unitats de Suport a l’Activitat Professional (USAPs). Aquestes vetllen per la seva salut alhora que treballen per a la seva integració social, organitzant diverses activitats fora de l’àmbit professional, com per exemple esportives, lúdiques o culturals.

El CET de Femarec

El Centre Especial de Treball de Femarec va néixer el 1993 per a integrar laboralment un grup de 12 persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever. En aquell moment s’oferien serveis de muntatges elèctrics i recollida selectiva de residus. A dia d’avui, més de 150 treballadores i treballadors amb discapacitat ofereixen molt més d’altres serveis com la destrucció confidencial de documentació i la destrucció per a la protecció de marca, la digitalització de documents, canastretes per a nadons i lots de Nadal, vestuari laboral, manipulatspicking, material d’oficina, recuperació i reparació de màquines i dispositius varis, serveis d’impremta i merchandasing.Tags: responsabilitat social,serveis CET,Centre Especial de Treball,CET,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web