Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Les tovalloletes humides, un malson pel medi ambient
07/06/2019 14:43:02 , BarcelonaL’impacte mediambiental de les tovalloletes humides és devastador: causa problemes mediambientals i de gestió d’aigua i residus, a més de comportar costos econòmics de neteja estimats entre quatre i sis euros por persona i any.

El seu consum s’ha incrementat de manera notable en els darrers anys, esdevenint articles habituals en la higiene diària de moltes persones. Ara bé, el problema no és el seu ús si no el fet de depositar-les al vàter. Per què? Aquestes tovalloletes creen problemes d’embussament a la xarxa de clavegueram, avaries a les depuradores i l’encariment del procés de sanejament de les aigües residuals.

Són molts ja els ajuntaments que han reformat l’ordenança de sanejament per prohibir que els i les ciutadanes llencin aquestes tovalloletes a la tassa del vàter. A Barcelona no se n’ha dut a terme la prohibició tot i que sí que hi ha prohibicions amb altres materials, com pintures i olis, i hi ha diverses mesures en aquest sentit: canviar les etiquetes dels paquets per a que indiquin que no s’han de llençar pel vàter o la introducció de noves tècniques a les depuradores.

És necessari prendre consciència de la rellevància d’aquest problema i de la necessitat de llançar al contenidor de rebuig aquest producte.

Femarec amb el reciclatge

Des dels seus inicis, Femarec ha estat compromès amb la preservació del medi ambient. Aquest fet, lligat a un dels grans eixos de l’entitat, el de la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental sever, van originar el projecte dels Tallers Ambientals. Nascut l’any 2005, aquest consisteix en una visita guiada al nostre Centre Especial de Treball, on estudiants de primària realitzen un taller pràctic de reciclatge de paper. Totes dues activitats són dutes a terme per treballadors i treballadores de la secció de Gestió de residus del CET amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever. D’aquesta manera no només es treballa amb la sensibilització amb la cura del medi ambient sinó que també s’aconsegueix trencar estereotips vers aquest col·lectiu.Tags: discapacitat,malaltia mental,Centre Especial de Treball,serveis CET,gestió de residus,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web